៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ១ខាំ (១០០ក្រាម)- ខ្ទឹមស ៥កំពិស
- ខ្ទឹមក្រហម ៥កំពិស
- ម្ទេសទុំ ៤-៥គ្រាប់
- ប្រហុក ១ស្លាបព្រាបាយ
- អម្ពិលទុំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
- ពងមាន់ ១
៙ របៀបធ្វើ ៖
១. លីងសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ១ខាំ ឱ្យឆ្អិនហើយស្ងួត រួចដួសទុកមួយអន្លើ ។២. ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមស ៥កំពិស ខ្ទឹមក្រហម ៥កំពិស លីងជាមួយខ្លាញ់ឱ្យឈ្ងុយ ។
៣. ដាក់ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ ចូលលីងឱ្យឈ្ងុយ ។
៤. ដាក់ប្រហុក ១ស្លាបព្រាបាយ ចូល លីងឱ្យឈ្ងុយ ។
៥. ដាក់អម្ពិលទុំកន្លះស្លាបព្រាចូល កុំឱ្យច្រើនពេក ប្រយ័ត្នជូរជ្រុល ។
៦. ចាក់សាច់ជ្រូកចូល កូរឱ្យសព្វ។ បើស្ងួតពេក ចាក់ទឹកបន្តិចចូល កូរឱ្យសព្វ ភ្លក់ កែកុនរសជាតិ តាមចំណូលចិត្ត ។
៧. គោះពងមាន់ ១ ដាក់ចូល កូរឱ្យសព្វ ។
៨. ដាក់ម្ទេស ៤-៥គ្រាប់ ចូល ដាក់ទាំងមូលក៏បាន ហាន់ល្អិតៗក៏បាន តាមចំណូលចិត្ត ។
៩. អន្លក់បន្លែ តាមចំណូលចិត្ត មានត្រសក់, ត្រប់, ត្រកួនខ្ចី, ពពាយខ្ចី, សណ្តែកគួរជាដើម ៕
________________
ប្រភព http://www.chanbokeo.com/index.php?gcm=1411&grid=142346>op=5226
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។