៙ សម្រាប់គ្រឿងផ្សំទឹកត្រីផ្អែម ៖
១- ទឹកត្រី ១ពែង២- ទឹកខ្មេះ ១ពែង
៣- ស្ករស ២
៤- ពែង
៥- ទឹក ២ពែង 2
៦- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ៥ស្លាបព្រាបាយ
៨- ម្ទេសចិញ្ច្រាំ ២ស្លាបព្រាបាយ
៩- ខ្ទឹមក្រហមហាន់ស្តើងៗ មួយក្តាប់
១០- ម្សៅឆា ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- ទឹក ៦ស្លាបព្រា
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- យកត្រី កន្លះគីឡូ ទៅដាក់បំពង អោយឆ្អិនស្រួយស្បែក ទើបស្រង់ដាក់ចាន ។២- យកទឹកខ្មេះ១ពែង លាយ ខ្ទឹមសខ្ទឹមក្រហម និង ម្ទេស ទុកមួយអន្លើ ។
៣- ដាំទឹក២ពែង ឲ្យពុះ ថែមស្ករ និង ទឹកត្រី ។
៤- យកទឹកខ្មេះលាយខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងម្ទេស ទៅចាក់ក្នុង ទឹកឆ្អិននោះ កូរឲ្យសព្វ ភ្លក្សសាបប្រៃ ថែមថយ តាមចំណូលចិត្ត ។
៥- យកទឹកលាយជាមួយម្សៅឆា កូរឲ្យសព្វ ទើបយកទៅចាក់ក្នុងឆ្នាំងទឹកត្រីផ្អែម កូរឲ្យពុះសព្វ ទើបយកទៅចាក់លើត្រីចៀន ។
បើចង់ឆ្ងាញ់ ដាក់ម្ជូរក្រសាំង ជំនួសទឹកខ្មេះ ។
__________________
អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
No comments
Post a Comment