៙ សម្រាប់គ្រឿងផ្សំទឹកត្រីផ្អែម ៖
១- ទឹកត្រី ១ពែង២- ទឹកខ្មេះ ១ពែង
៣- ស្ករស ២
៤- ពែង
៥- ទឹក ២ពែង 2
៦- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ៥ស្លាបព្រាបាយ
៨- ម្ទេសចិញ្ច្រាំ ២ស្លាបព្រាបាយ
៩- ខ្ទឹមក្រហមហាន់ស្តើងៗ មួយក្តាប់
១០- ម្សៅឆា ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- ទឹក ៦ស្លាបព្រា
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- យកត្រី កន្លះគីឡូ ទៅដាក់បំពង អោយឆ្អិនស្រួយស្បែក ទើបស្រង់ដាក់ចាន ។២- យកទឹកខ្មេះ១ពែង លាយ ខ្ទឹមសខ្ទឹមក្រហម និង ម្ទេស ទុកមួយអន្លើ ។
៣- ដាំទឹក២ពែង ឲ្យពុះ ថែមស្ករ និង ទឹកត្រី ។
៤- យកទឹកខ្មេះលាយខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម និងម្ទេស ទៅចាក់ក្នុង ទឹកឆ្អិននោះ កូរឲ្យសព្វ ភ្លក្សសាបប្រៃ ថែមថយ តាមចំណូលចិត្ត ។
៥- យកទឹកលាយជាមួយម្សៅឆា កូរឲ្យសព្វ ទើបយកទៅចាក់ក្នុងឆ្នាំងទឹកត្រីផ្អែម កូរឲ្យពុះសព្វ ទើបយកទៅចាក់លើត្រីចៀន ។
បើចង់ឆ្ងាញ់ ដាក់ម្ជូរក្រសាំង ជំនួសទឹកខ្មេះ ។
__________________
អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។