Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ទឹក​ស៊ុប​មាន់ (ឆ្អឹងមាន់ ឬ សាច់មាន់ 250-300 ក្រាម)

Jul15,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ឆ្អឹង​មាន់ ឬ សាច់​មាន់ ( Chicken / bone ) : 250-300 ក្រាម
២- ឃិនឆាយ ( Celery ) : 1 ធាង
៣- ការ៉ុត ( Carrot ) : 1 មើម
៤- ខ្ទឹមបារាំង ( Onion ) : 1 មើម
៥- អំបិល ( Salt ) : 1 ស.ក
៦- ម្រេចខ្មៅ ( Black pepper ) : 10 គ្រាប់
៧- វ៉ាន់ស៊ុយ​បារាំង ( Parsley ) : 3-4 ធាង
៨- ស្លឹក​បេលីវ ( Bay leave ) : 2 សន្លឹក (ប្រើ​ដូច​ស្លឹក​ក្រូចសើច)
៩- ខ្ទឹមស ( Clove garlic ) : 2 កំពឹស
១០- ទឹក ( Water ) : 2 លីត្រ

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- មាន់​លាង​ទឹក​អោយ​ស្អាត យក​ទៅ​ស្រុស 3-4 នាទី រួច​ស្រង់​មាន់​យក​ទៅ​លាង​ម្ដងទៀត អោយ​ស្អាត ដើម្បី​អោយ​អស់​ក្អែល (ជាតិ​ខ្លាញ់ និង ឈាម) ។

២- ដាក់​ក្នុង​ឆ្នាំង​ជាមួយ​បន្លែ​ទាំងអស់ ចាក់​ទឹក​ចូល រម្ងាស់​រយៈពេល 3 ម៉ោង (មាន់​ធម្មតា) ។ តែ​សម្រាប់​មាន់​ស៊ុប (ចាស់​ហើយ​ស្វិត) ត្រូវ​ប្រើ​រយៈពេល 5-6 ម៉ោង (មាន់​កាន់​តែ​ស្វិត ស្ងោរ​កាន់តែ​យូរ គឺ​កាន់តែ​ឆ្ងាញ់) ។ មិនមែន​ឆ្ងាញ់​សាច់​មាន់​ទេ តែ​ទឹកស៊ុប​ឆ្ងាញ់ ! ។

___________
ប្រភព​ពី camlocation

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ តែពាក្យបច្ចេកទេសសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។