Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ទឹកស៊ុប​គោ (ឆ្អឹងគោ ឬ សាច់ Beef / cow’s bone 4 ដុំ)

Jul15,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ឆ្អឹងគោ ឬ សាច់ ( Beef / cow’s bone ) : 4 ដុំ
២- ខ្ទឹមខ្យល់ ( Leek ) : 2 ដើម
៣- ឃិនឆាយ ( Celery ) : 2 ធាង
៤- ការ៉ុត ( Carrot ) : 3 មើម
៥- ខ្ទឹមបារាំង ( Onion ) : 2 មើម
៦- ជីនាងវងក្រៀម ( Dried basil/Thyme ) : 1 ស.ក
៧- អំបិល ( Salt ) : 1 ½ ស.ប
៨- ម្រេចខ្មៅ ( Black pepper ) : 10 គ្រាប់
៩- វ៉ាន់ស៊ុយបារាំង ( Parsley ) : 8 ធាង
១០- ស្លឹកបេលីវ ( Bay leave ) : 4 សន្លឹក (ប្រើដូចស្លឹកក្រូចសើច)
១១- ខ្ទឹមស ( Clove garlic ) : 2-3 កម្ពឹស
១២- ទឹក ( Water ) : 2-3 លីត្រ

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- យក​ឆ្អឹង​គោ​ទៅ​ដុត​ក្នុង​ឡ ក្នុង​កំដៅ 450 oC រយៈពេល 30 នាទី ឬ យក​ទៅ​អាំង​អោយ​ក្រៀម (ដើម្បី​អោយ​ឈ្ងុយ និង ឡើង​ពណ៌​ត្នោត) ។ រួច​យក​បន្លែ និង គ្រឿងផ្សំ​ទាំអស់ ដាក់​ចូល​ក្នុង ឆ្នាំង ច្របល់​អោយ​សព្វ​ជាមួយ​ឆ្អឹម ឬ សាច់គោ ហើយ​ចាក់​ទឹក​ចូល ចំអិន​រយៈពេល 3 ម៉ោង និង 30 នាទី ជាការស្រេច ។

២- យក​ប្រដាប់​ច្រោះ ច្រោះ​យក​ទឹកស៊ុប​ទុក​ប្រើ​ការ ចំណែក សាច់ ឆ្អឹង ទុក​មួយ​អន្លើ ។ អ្វី​គួរ​ចោល​កុំ​ស្ដាយ ។ (ស៊ុប​នេះ​ពណ៌​ត្នោត តែ​បើ​ចង់​បាន​ពណ៌​ស កុំ​យក​ឆ្អឹង​ទៅ​ដុត ឬ អាំង) អាច​ធ្វើ​តិច​ច្រើន​តាម​ត្រូវ​ការ សូម​ចាំ​ថា មិន​ថា ឆា ឬ ស្ងោរ បើ​ចង់​ឆ្ងាញ់ ត្រូវ​ប្រើ​ទឹកស៊ុប បើ​ប្រើ​ទឹក​ធម្មតា ខ្ញុំ​មិន​ហ៊ាន​ថា​រសជាតិ​នៃ​ម្ហូប​នោះ​វា​យ៉ាងណា​ទេ! ។

___________
ប្រភព​ពី : camlocation

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។