៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ត្រី ៥០០ក្រាម (តាមការចូលចិត្ត)២- ទឹកក្រូចឆ្មា ១ចានចង្កឹះ
៣- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
៥- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
៦- ប៊ីចេង បន្តិច
៧- ខ្ទឹមស ៤កំពឹសហាន់ស្តើងៗ
៨- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ៣ស្លាបព្រាបាយ
៩- រំដេង ១ដុំ ចិតចំណិតស្តើង
១០- ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំចិតស្តើងៗ
១១- ម្ទេស ដាក់តាមចំណូលចិត្ត
១២- សណ្តែកបណ្តុះ ១០០ក្រាម
១៣- ជីគ្រប់មុខ ឬតាមចំណូលចិត្ត
១៤- សណ្ដែកដីលីង ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ
១៥- ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើមហាន់តូចៗល្មម
១៦- សាលាដ៍
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- មុនដំបូងយកសាច់ត្រីមកហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ (សាច់ត្រីត្រូវស្រស់ទឹក) បន្ទាប់មកយកមកច្របល់ជាមួយអំបិល និងទឹកក្រូចឆ្មាទុកវាប្រហែលជា ៥-៧ នាទី។២- ៥-៧ នាទីក្រោយមកយកវាមកពូតទឹកចេញរួចហើយយកទឹកនោះមកលាយទឹកត្រី, ស្ករស និងប៊ីចេងដាក់ដាំឲ្យពុះ។
៣- យកសាច់ត្រីដែលពូតទឹករួចមកលាយ រំដេង, គល់ស្លឹកគ្រៃ, ខ្ទឹមស,ខ្ទឹមក្រហម ច្របល់ចូលគ្នាប៉ុណ្ណឹងសិន។
៤- បន្ទាប់មកទៀតដាក់សណ្តែកបណ្តុះ, ម្ទេស, ស្លឹកខ្ទឹម,ទឹកដែលដាំពុះ(ទុកឲ្យត្រជាក់), ជី និងសណ្តែកដីលីងរួចច្របល់ចូលគ្នាឲ្យបានសព្វ។
៥- ចំណែកឯសាលាដ៍ទុកក្រាលពីក្រោមនៅពេលដែលដួសភ្លាដាក់ចាន៕
_____________
ប្រភព http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_821.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។