Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ភ្លា​ត្រី​ឆៅ (សាច់​ត្រី កន្លះ​គីឡូ​ក្រាម)

Jul14,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ត្រី ៥០០ក្រាម (តាម​ការ​ចូល​ចិត្ត)
២- ទឹកក្រូច​ឆ្មា ១ចានចង្កឹះ
៣- អំបិល កន្លះ​ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
៥- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
៦- ប៊ីចេង បន្តិច
៧- ខ្ទឹមស ៤កំពឹសហាន់ស្តើងៗ
៨- គល់​ស្លឹកគ្រៃ​ហាន់ ៣ស្លាបព្រាបាយ
៩- រំដេង ១ដុំ ចិត​ចំណិត​ស្តើង
១០- ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំចិតស្តើងៗ
១១- ម្ទេស ដាក់​តាម​ចំណូលចិត្ត
១២- សណ្តែកបណ្តុះ ១០០ក្រាម
១៣- ជីគ្រប់មុខ ឬ​តាម​ចំណូលចិត្ត
១៤- សណ្ដែកដី​លីង ៣-៤ស្លាបព្រាបាយ
១៥- ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើមហាន់តូចៗល្មម
១៦- សាលាដ៍

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- មុន​ដំបូង​យក​សាច់​ត្រី​មក​ហាន់​ជា​បន្ទះ​ស្តើងៗ (សាច់​ត្រី​ត្រូវ​ស្រស់​ទឹក) បន្ទាប់​​មក​​យក​មក​ច្របល់​ជា​មួយ​អំបិល​ និង​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មា​ទុក​វា​ប្រហែល​ជា​ ៥-៧ នាទី។
២- ៥-៧ នាទី​ក្រោយមក​យក​វា​មក​ពូត​ទឹក​ចេញ​រួច​ហើយ​យក​ទឹក​នោះ​មក​លាយ​ទឹកត្រី, ស្ករស និង​ប៊ីចេង​ដាក់​ដាំ​ឲ្យ​ពុះ។
៣- យក​សាច់​ត្រី​ដែល​ពូត​ទឹក​​រួច​មក​លាយ​ រំដេង, គល់​ស្លឹកគ្រៃ, ខ្ទឹមស,ខ្ទឹមក្រហម ច្របល់​ចូល​គ្នា​ប៉ុណ្ណឹង​សិន។
៤- បន្ទាប់​មក​ទៀត​ដាក់​សណ្តែកបណ្តុះ, ម្ទេស, ស្លឹកខ្ទឹម,​ទឹក​ដែល​ដាំ​ពុះ​(ទុក​ឲ្យ​ត្រជាក់​), ជី និង​សណ្តែក​ដី​លីង​រួច​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ឲ្យ​បាន​សព្វ​។
៥- ចំណែក​ឯ​សាលាដ៍​ទុក​ក្រាល​ពីក្រោម​នៅពេល​ដែល​ដួស​ភ្លា​ដាក់​ចាន៕
_____________
ប្រភព http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_821.html

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។