Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

សម្ល​ទំពាំង​ស្ងោរ​មាន់ (មាន់​១​ក្បាល)

Jul14,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- មាន់ ១​ក្បាល
២- ទំពាំងស្រុក១
៣- ទឹកត្រី១វែក
៤- អំបិល​ចុង​ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- គល់​ស្លឹកគ្រៃ ១ដើម
៧- ខ្ទឹមស ៥-៦កំពឹស
៨- ម្ទេស ៣-៤គ្រាប់
៩- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រា

៙ របៀប​ធ្វើ ៖

១- លាង​មាន់​អោយ​ស្អាត កាប់​ជា​ដុំៗ។
២- ហាន់​ទំពាំង​ស្តើងៗ ស្រុះ​ទឹក​ពុះ មួយ​សា​ចោល​សិន អោយ​បាត់​ហាង។
៣- យក​ខ្ទឹម ម្ទេស គល់​ស្លឹកគ្រៃ(កាត់​កង់ៗ​ខ្លី) លីង​ជាមួយ​ខ្លាញ់​ក្តៅ អោយ​ឈ្ងុយ។
៤- ចាក់​ទឹកត្រី ស្ករ និង អំបិល ចូល កូរ​អោយ​សព្វ រួច​ចាក់​ទឹក​ចូល ដាំ​អោយ​ពុះ។
៥- ចាក់​សាច់​មាន់​ចូល ដាំ​អោយ​ពុះ។ សូម​កុំ​គ្រប​គម្រប​ឆ្នាំង ព្រោះ​នាំ​អោយ​ល្អក់​ទឹក។
៦- សូម​កុំ​ដាក់​ភ្លើង​ខ្លាំងពេក ក្រែង​ពុះ​ផុរ​ពពុះ​ចេញ​ក្រៅ​ឆ្នាំង ហើយ​កុំ​ដួស​យក​កករ​ពពុះ​ចោល ពេល​កំពុង​រំងាស់ ព្រោះ​រសជាតិ​ខ្ទឹម​ម្ទេស នៅ​អណ្ដែត​ជាមួយ​ពពុះ​ទាំង​នោះ។ ពេល​រំងាស់​យូរ​ទៅ ពពុះ​នឹង​បាត់​រូប​ឯង​ហើយ។
៧- ពេល​មាន់​ពុះ​ហើយ សូម​ដាក់​ទំពាំង​ចូល រំងាស់​ជាមួយ​គ្នា ទាល់តែ​សាច់​មាន់​ផុយ​ទន់​ស្បែក។
ភ្លក្ស​ថែមថយ​គ្រឿង តាមចំណូលចិត្ត។
៨- ពេល​បរិភោគ អាច​បង់​ស្លឹកខ្ទឹម​ថែម តាម​របៀប​ចិន។
៩- បើ​ចង់​បរិភោគ​តាម​របៀប​ខ្មែរ យើង​ត្រូវ​ធ្វើ​ទឹក​ប្រហុក​មាន​ជីរ​ម្ទេស​ម្ជូរ​ក្រូចឆ្មារ សម្រាប់​ជ្រលក់​សាច់ បន្ថែម​ទៀត។
___________________
ប្រភពពី : កែវ ច័ន្ទបូរណ៍ (រហស្សនាម: មិត្រ​មេត្រី អ្នក​និពន្ធ​ខ្យល់ព្យុះ)

No comments

Post a Comment