៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ពោត ២ផ្លែ២- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ (សម្រាប់វិធីស្ងោរ)
៣- ប័រមិនសូវប្រៃ ៣ស្លាបព្រាបាយ
៤- អំបិល
៥- ម្រេច
៦- ក្រដាសអាលុយមីញ៉ូម
៙ វិធីសាស្ត្រដុត ៖
១- បកសំបកពោត ដើម្បីបកសំបកពោត អ្នកត្រូវកាន់ក្បាលពោត ហើយបកចុះក្រោម និងរើសយកសក់ពោតចេញឲ្យអស់។២- លាងសម្អាតពោត ត្រូវលាងជាមួយទឹកត្រជាក់ និងជម្រះចេញសារធាតុគីមី ឬកម្ទេចកម្ទីតូចៗ។
៣- យកក្រដាសអាលុយមីញ៉ូមដុតមួយផ្ទាំង៖ ផ្ទាំងក្រដាសត្រូវធំល្អសម្រាប់រុំពោតបានជិតល្អ។
៤- លាបប័រនៅលើផ្ទាំងក្រដាសនេះ ត្រូវប្រើជក់លាប ជាមួយនឹងប័រមិនមានជាតិប្រៃ ៣- ស្លាបព្រាបាយ។
៥- រោយអំបិល និងម្រេចជាមួយប័រ ដោយបន្ថែមអំបិល និងម្រេចឲ្យសមល្មមនឹងមានរសជាតិឆ្ងាញ់។
៦- រុំពោតក្នុងក្រដាសឲ្យណែនជិត ដុតរយៈពេល ១០ ទៅ១២នាទី។
៧- ជាចុងក្រោយ បន្ថែមប័រ អំបិល និងម្រេចបើចូលចិត្ត។
______________
ប្រភពពី : http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_51.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។