៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់គោ ៥គីឡូក្រាម២- អំបិល កន្លះខាំ
៣- ស្ករស ៤ខាំ
៤- ប៊ីចេង កន្លះខាំ
៥- រំដេង ១ខាំ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- យកសាច់ទៅវះស្តើងៗ ជាបន្ទះធំល្មម។២- បុករំដេងអោយម៉ដ្ត ពូតយកទឹក (ចោលកាក)។
៣- លាយគ្រឿងផ្សំទាំងអស់ចូលគ្នាអោយសព្វ ដាក់សាច់ចូលច្របាច់ជាមួយគ្រឿងអោយសព្វ និងចូលជាតិល្អរួចទុកសាច់ចោលប្រហែល ១៥នាទី ច្របល់សាច់ម្តងទៀត។
៤- យកសាច់ប្រឡាក់រួចច្រកថង់អោយជិត រួចយកទៅក្លាសេទឹកកក (កន្លែងអត់កក) ១យប់។
៥- ពេលមានថ្ងៃក្តៅខ្លាំង យកសាច់មកហាល អោយស្ងួត ប្រហែល៣ម៉ោង ប្រែសាច់ទៅម្ខាង ប្រហែល ៣ទៅ៤ទៀតយកសាច់ទុកជាការស្រេច៕
- បើចូលចិត្តហឹរដាក់ម្ទេសម៉ត់ប្រឡាក់ជាមួយ។
- បើ១ថ្ងៃហាលសាច់អត់ស្អួត យកសាច់ដាក់ក្លាសេទឹកកកវិញ (យកល្អ ចាំមានថ្ងៃក្តៅល្អ សឹមហាលសាច់)។
- រក្សាសាច់ទុកក្នុងទូទឹកកក(មិនដុះផ្សិត) ។
អ្នកស្រី សុគន្ធារី
http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_58.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។