Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ក្រូច​ណាំង៉ូវ (ក្រូច​ឆ្មា ១០​ផ្លែ)

Jul14,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ​ក្រូចឆ្មារ ១០ផ្លែ
២- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយ
៣- អំបិល ៣ស្លាបព្រាបាយ
៤- ទឹកខ្មេះ ៤ស្លាបព្រាបាយ
៥- ទឹក ១លីត្រ

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- មុន​ដំបូង​យក​ក្រូច​ឆ្មា​មក​​លុញ​ឱ្យ​ទន់​ បន្ទាប់មក​​​​យក​វា​ទៅ​ស្រុះ​ក្នុង​ទឹក​​​កំពុង​ដាំ​ពុះ​​ប្រហែល​ជា​ ៥នាទី។
២- ៥នាទី​ក្រោយ​មក​​ស្រង់​យក​មក​លាង​ទឹក​ត្រ​ជាក់​ រួច​ហើយ​ដាក់​ហាល​ថ្ងៃ​ឱ្យ​ក្រៀម​ប្រហែល​ជា ២-៣ថ្ងៃ។
៣- បន្ទាប់​ពី​ហាល​ថ្ងៃ​ស្ងួត​ហើយ​យក​វា​​មក​ច្រក​ចូល​ក្នុង​ក្រឡ។
៤- យក​ស្ករត្នោត​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង​ ចាក់​ទឹក​បន្តិច​រួច​កូរ​វា​ឱ្យ​ស្អិត​ឡើង​ជើង​អង្ក្រង។
៥- ដាក់​ទឹក​ អំបិល និង​ទឹកខ្មេះ​ចូល​​​កូរ​វា​ឱ្យ​រលាយ​​រួច​​​ដាំ​​​ឱ្យ​ពុះ​ បន្ទាប់​ពី​ទឹក​ពុះ​ហើយ​ត្រូវ​បិត​ភ្លើង​ទុក​ទឹក​នោះ​ឱ្យ​ត្រជាក់។
៦- ពេល​ដែល​ទឹក​ត្រ​ជាក់​យក​វា​ទៅ​ចាក់​ចូល​ ឬ​ក៏​ដួស​ដាក់​ក្នុង​ក្រឡ​ដែល​បាន​ដាក់​ក្រូច​ចូល​​​​ទុក​វា​មួយ​សបា្តហ៍​អាច​យក ​វា​ទៅ​ប្រើ​បាន​ហើយ៕
_______________
ប្រភព http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_399.html

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។