៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ក្រូចឆ្មារ ១០ផ្លែ២- ស្ករត្នោត ១ស្លាបព្រាបាយ
៣- អំបិល ៣ស្លាបព្រាបាយ
៤- ទឹកខ្មេះ ៤ស្លាបព្រាបាយ
៥- ទឹក ១លីត្រ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- មុនដំបូងយកក្រូចឆ្មាមកលុញឱ្យទន់ បន្ទាប់មកយកវាទៅស្រុះក្នុងទឹកកំពុងដាំពុះប្រហែលជា ៥នាទី។២- ៥នាទីក្រោយមកស្រង់យកមកលាងទឹកត្រជាក់ រួចហើយដាក់ហាលថ្ងៃឱ្យក្រៀមប្រហែលជា ២-៣ថ្ងៃ។
៣- បន្ទាប់ពីហាលថ្ងៃស្ងួតហើយយកវាមកច្រកចូលក្នុងក្រឡ។
៤- យកស្ករត្នោតដាក់ចូលក្នុងឆ្នាំង ចាក់ទឹកបន្តិចរួចកូរវាឱ្យស្អិតឡើងជើងអង្ក្រង។
៥- ដាក់ទឹក អំបិល និងទឹកខ្មេះចូលកូរវាឱ្យរលាយរួចដាំឱ្យពុះ បន្ទាប់ពីទឹកពុះហើយត្រូវបិតភ្លើងទុកទឹកនោះឱ្យត្រជាក់។
៦- ពេលដែលទឹកត្រជាក់យកវាទៅចាក់ចូល ឬក៏ដួសដាក់ក្នុងក្រឡដែលបានដាក់ក្រូចចូលទុកវាមួយសបា្តហ៍អាចយក វាទៅប្រើបានហើយ៕
_______________
ប្រភព http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_399.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។