៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ភ្លៅមាន់ (ក្បាលជង្គង់ដល់ត្រគាក) ១ភ្លៅ ។២- អំបិល ១ ទៅ ២ ស្លាបព្រា ។
៣- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ ។
៤- ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាបាយ។
៤- គល់ស្លឹកខ្ទឹម ២គល់ ហាន់សរសៃៗ ។
៥- ខ្ទឹមស ២ដុំតូច ចិញ្ច្រាំ ។
៦- ខ្ញី ១មើមតូច ហាន់សរសៃៗ ។
៧- ស្លឹកជីរវ៉ាន់សុយ ដាក់យកក្លិន ។
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ភ្លៅមាន់លាងសម្អាត រួចយកទៅត្រាំក្នុងទឹកអំបិលចំនួន ១០នាទី ។២- ដាក់ចំហុងជាមួយចំហាយទឹករយៈពេល ៤៥នាទី ទៅ ៦០នាទី ដោយប្រើភ្លើងមធ្យម ។
៣- បន្ទាប់មកយកភ្លៅមាន់ដែលចំហុយ កាប់ជាដុំៗ ដាក់ចំហុយវិញម្ដងទៀតជាមួយគ្រឿងផ្សំ : ទឹកស៊ីអ៊ីវ គល់ស្លឹកខ្ទឹម ខ្ទឹមស ខ្ញី ស្ករស រយៈពេលចំហុយ ៥ ទៅ ១០នាទី ជាការស្រេច ។
៤- ម្ហូបនេះអាចទទួលទានជាមួយទឹកត្រីកោះកុង (ទឹកត្រីបុក) ។
______________
ប្រភព Weera Srimora
No comments
Post a Comment