៙ គ្រឿងផ្សំ៖
១- ទឹកដោះគោជូរ ៣០០ មីលីលីត្រ (ប្រមាណ ៣ ប្រអប់)២- ខ្ទិះដូងកំប៉ុងទិញនៅផ្សារ ឬផ្សារទំនើប ១៥០ មីលីលីត្រ
៣- ទឹកដោះគោខាប់ ១៥០ មីលីលីត្រ
៤- ស្លឹកតយ ៥ស្លឹក
៥- សណ្ដែកដីលីងតាមចិត្តចង់
៦- សាច់ដូងកោសជាសរសៃ
៧- ចេក ៤ ផ្លែ
៙ វិធីធ្វើ៖
១- ចេក១ផ្លែ កាត់ជា ៣ ឬ៤២- យកស្លឹកតយទៅកិន ហើយយកតែទឹក ។
៣- លាយទឹកដោះគោជូរ, ទឹកដោះគោខាប់ និង ខ្ទិះដូង ទឹកស្លឹកតយ ក្នុងចានធំមួយ ។
៤- ដាក់ខ្ទិះដែលលាយហើយចូលក្នុងប្រអប់ការ៉េម បន្ទាប់មកដាក់ចេក១ស្រទាប់ ហើយសណ្ដែកដី សាច់ដូងកោសជាសរសៃ ធ្វើរបៀបនេះរហូតដល់អស់។
៥- ទុកសណ្តែកដីសរសៃដូង និងខ្ទិះដូងខ្លះសម្រាប់ដាក់លើ ដាក់ខ្ទិះដូងខាងលើច្រើនកុំឲ្យធ្លាក់សណ្ដែកដី និងសាច់ដូងកោសជាសរសៃ ខណៈពេលដែលយើងបរិភោគ ។
៦- យកទៅដាក់ទូរទឹកកកឲ្យបាន ៤ម៉ោង (អាស្រ័យលើទូរទឹកកក ខ្លះ ២ ម៉ោងកករឹងហើយ៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។