Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ស៊ុប​ទាកាប៉ា​ផ្កាចេក (ទា​១​ក្បាល, ផ្កា​ចេក​ក្រៀម កន្លះខាំ)

Jul15,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ទាកាប៉ា ១ ក្បាល កាប់​ជា​ដុំ​កុំ​តូច​ពេក
២- ផ្កាចេក​ក្រៀម ៥០ ក្រាម ត្រាំ​ទឹក​ឲ្យ​ទន់​ចង​គួច
៣- ស្លឹកខ្ទឹម ២ ដើម​ហាន់ ឬឆូត​ជា​ក្បាច់​ខាង​ចុង​ស្លឹក
៤- ខ្ទឹមស ៣-៤ កំពឹស
៥- ទឹកស៊ុបមាន់​ខាប់ ១-២ ស្លាបព្រាបាយ
៦- ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
៧- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- ស្ករស បន្តិច
៩- ប៊ីចេង បន្តិច

៙ វិធីធ្វើ ៖

១- ដំបូង​យក​ទា​ដែល​បាន​កាប់​ជា​ដុំៗ​ដាក់​ស្រុះ​ទឹក​ក្តៅ ២៥-៣០ ​នាទី រួច​ហើយ​ស្រង់​វា​យក​មក​លាង​​ទឹក​ត្រជាក់​វិញ។

២- បន្ទាប់មក​យក​ទា​នោះ​មក​ដាក់​រំងាស់​ រហូត​ទាល់តែ​ផុយ(កុំបង្ខំភ្លើង)។

៣- នៅ​ពេល​ដែល​ទា​ផុយ​ហើយ​ត្រូវ​ដាក់ ខ្ទឹមស, ទឹក​ស៊ុប​មាន់​ខាប់, ទឹកត្រី, អំបិល, ស្ករស, ប៊ីចេង និង​ផ្កាចេក​កូរ​ច្របល់​បញ្ចូល​គ្នា។

៤- ទុក​រំងាស់​មួយ​សន្ទុះ​ទៀត​ នៅ​ពេល​ដួស​ដាក់​ចាន​ញ៉ាំ​ត្រូវ​បន្ថែម​ស្លឹកខ្ទឹម​ពីលើ ជាការស្រេច៕

__________

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ តែពាក្យបច្ចេកទេសសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។