៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ទាកាប៉ា ១ ក្បាល កាប់ជាដុំកុំតូចពេក២- ផ្កាចេកក្រៀម ៥០ ក្រាម ត្រាំទឹកឲ្យទន់ចងគួច
៣- ស្លឹកខ្ទឹម ២ ដើមហាន់ ឬឆូតជាក្បាច់ខាងចុងស្លឹក
៤- ខ្ទឹមស ៣-៤ កំពឹស
៥- ទឹកស៊ុបមាន់ខាប់ ១-២ ស្លាបព្រាបាយ
៦- ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
៧- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- ស្ករស បន្តិច
៩- ប៊ីចេង បន្តិច
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដំបូងយកទាដែលបានកាប់ជាដុំៗដាក់ស្រុះទឹកក្តៅ ២៥-៣០ នាទី រួចហើយស្រង់វាយកមកលាងទឹកត្រជាក់វិញ។
២- បន្ទាប់មកយកទានោះមកដាក់រំងាស់ រហូតទាល់តែផុយ(កុំបង្ខំភ្លើង)។
៣- នៅពេលដែលទាផុយហើយត្រូវដាក់ ខ្ទឹមស, ទឹកស៊ុបមាន់ខាប់, ទឹកត្រី, អំបិល, ស្ករស, ប៊ីចេង និងផ្កាចេកកូរច្របល់បញ្ចូលគ្នា។
៤- ទុករំងាស់មួយសន្ទុះទៀត នៅពេលដួសដាក់ចានញ៉ាំត្រូវបន្ថែមស្លឹកខ្ទឹមពីលើ ជាការស្រេច៕
__________
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ តែពាក្យបច្ចេកទេសសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។