៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- មាន់ស្រែ ១ ក្បាល ធ្វើឲ្យស្អាតទុកទាំងមូល២- ទឹកត្រី ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- អង្ករ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៦- ស្លឹកក្រូចសើច ៣-៥ សន្លឹក
៧- រំដេង ៤-៥ ចំណិត
៨- ខ្ទឹមស ២ កំពឹសដំឲ្យបែក
៩- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ គល់ដំដាក់
១០- ក្រូចឆ្មារ ២ ផ្លែ
១១- ស្លឹកខ្ទឹម ២ដើម ហាន់តូចៗដាក់តាមចំណូលចិត្ត
១២- ជីរនាងវង ហាន់តូចៗដាក់តាមចំណូលចិត្ត
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ជាការចាប់ផ្តើមត្រូវដាក់ឆ្នាំងដាំទឹក បន្ទាប់មកដាក់អង្ករ ខ្ទឹមស ស្លឹកក្រូច រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ចូលមុនឲ្យហើយមិនបាច់ចាំដល់ពេលពុះទេ។
២- ពេលដែលទឹកពុះហើយ ទើបបន្ថែមទឹកត្រី អំបិល ស្ករស និងដាក់មាន់ចូល គ្របទុករហូតទាល់តែឆ្អិន។
៣- ពេលមាន់ឆ្អិនត្រូវស្រង់ចេញមកបេះជាដុំៗពេលបេះរួចដាក់ចូលក្នុង ឆ្នាំងវិញដល់ពេលដួសញ៉ាំ ទើបបន្ថែម ជី និង ក្រូចឆ្មារតាមចំណូលចិត្ត។
៤- គ្រឿងផ្សំទឹកជ្រលក់ខាងក្រៅ រួមមាន ទឹកត្រី, ក្រូចឆ្មារ, ខ្ទឹមស, ស្ករស, ម្ទេស, ជីរនាងវង, ស្លឹកខ្ទឹម ផ្សំចូលគ្នានៅក្នុងចានចង្កឹះមួយ ភ្លក់ឲ្យល្មមទៅតាមរសជាតិដែលអ្នកចូលចិត្ត៕
______________
No comments
Post a Comment