៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់ខ្នុរ ១ចានចិតជាចំណិត២- ខ្ទិះដូង ២០០មីលីលីត្រ
៣- ស៊ុត ១០គ្រាប់
៤- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ស្ករស ១៥០ក្រាម
៦- គ្រាប់ខ្នុរ កន្លះចាន យកសំបកចេញចិតស្តើងៗ
៧- ស្លឹកចេក កាច់បត់ដូចក្នុងរូប ឬក៏ដាក់ក្នុងកូនចានក៏បាន
៨- ខ្ទិះដូង ៣០០ មីលីលីត្រ, ម្សៅអង្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិលបន្តិច, ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ លាយចូលគ្នាទុកដាក់ពីលើ ។
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- មុនដំបូងយកស៊ុតមកគោះដាក់ចូលក្នុងចានរួចវាយឲ្យបែក។២- យកអំបិល, ស្ករស និងខ្ទិះដូងដាក់ចូលរួចហើយកូរវាឲ្យរលាយចូលគ្នាបានសព្វល្អ (ត្រូវចំណាយពេលយូរបន្តិចបើមិនមានម៉ាស៊ីន)។
៣- បន្ទាប់មកយកគ្រាប់ខ្នុរ និង សាច់ខ្នុរដាក់លាយកូរចូលជាមួយគ្នាដែរ។
៤- បន្ទាប់ពីលាយរួចរាល់ហើយយកវាដាក់ចូលក្នុងស្លឹកចេកដែលកាច់បត់ រួច ឬក៏ក្នុងកូនចានក៏ បាន ប៉ុន្តែកុំឲ្យពេញដាក់តែកន្លះបានហើយ។
៥- បន្ទាប់ពីដាក់ក្នុងស្លឹកចេក ឬក៏កូនចានរួចហើយយកវាទៅដាក់ចំហុយ ៣ ទៅ ៤នាទី។
៦- យកខ្ទិះដូងដែលលាយទុកមកដាក់ពីលើ ១ស្លាបព្រាបាយ ម្តងមួយៗរហូតទាល់តែអស់ បន្ទាប់មកទុក៥នាទីទៀតឆ្អិនជាការស្រេច៕
_________________
ប្រភពពី http://recipe.camlocation.com/
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។