៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ពងមាន់ ឬ ពងទា2២- ពងទាប្រៃ 1
៣- ពងទា ទឹកក្បុង 1
៤- ប្រេងអូលីវ
៥- ស្លឹកខ្ទឹម
៦- ខ្ទឹមក្រហម
៧- ទឹកស៊ីអ៊ីវ
៨- ស្រាសម្រាប់ចម្អិនអាហារ
៩- ម្សៅរ៉ុតឌី
១០- ស្ករស
១១- ក្រដាសស្តើងទ្រាប់ចាន កុំអោយពងជាប់បាតចានពេលចំហុយ (មិនមានក៏មិនអី)
៙ វិធីធ្វើ ៖
១/ យកពងទា រឺពងមាន់2គ្រាប់គោះដាក់ចាន ដោយយកផ្នែកពណ៌ស ដាក់ស្រាចូលបន្តិច(ក)និង ក្រហម(ខ) ហើយយកចង្កឹះវ៉ៃអោយស្មើម៉ដ្ឋល្អ ។២/ យកពងទាប្រៃ និងពងទាទឹកក្បុងទៅស្ងោ៥នាទី ឆ្អិន ដួសត្រាំទឹកត្រជាក់ បកសំបកចេញ ហាន់តូចៗ ពងប្រៃហាន់យកទាំងផ្នែកសដែលប្រៃ (គ)
៣/ ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ស្តើងៗ ឯងខ្ទឹមក្រហមហាន់ស្តើងៗយកទៅបំពង (ឃ)
៤/ យកប្រេងអូលីវលាបលើបាតចានជ្រៅសម្រាប់ចំហុយ ហើយយកក្រដាសស្តើងទ្រាប់ពីលើ យក(គ)រៀបចូលក្នុងចាន ចាក់(ក)ចូល យកចំហ៊ុយ៥នាទី ទើបរោយ(ឃ) ចាក់(ខ)ចូល បន្តចំអិន១០នាទីរហូតដល់ឆ្អិន។ ទុកត្រជាក់ហាន់ដាក់ចានស្អាត ទុកញាំជាមួយ mayonnaise ឬទឹកស៊ីអ៊ីវចិន អ្វីផ្សេងតាមចូលចិត្ត។
បញ្ជាក់ ៖ បើពងទាប្រៃមិនយកផ្នែកសដែលប្រៃទេ យើងត្រូវយកពងទាសាបផ្នែកស ដាក់គ្រឿង ស្ករ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅស៊ុបរ៉ុតឌី ដើម្បីមានឱជារសឆ្ងាញ់។
_______________
ប្រភពពី : Group តូបអាហារ
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។