Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ខ​គោ (សាច់​គោ កន្លះ​គីឡូក្រាម សាច់​មាន​សរសៃ​វាវ, សាច់​បាង ឬ​ពោះគោ​រឹតតែ​ឆ្ងាញ់)

Jul15,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- សាច់គោ ០.៥ Kg (សាច់​មាន​សរសៃ​វាវ, សាច់​បាង ឬ ពោះគោ រឹតតែ​ឆ្ងាញ់)។ កាត់​ជា​ដុំ​តូចៗ​ល្មម
២- បន្លែ: ការ៉ុត ២ មើម​ធំៗ កាត់​ជា​ដុំ​ទ្រវែង, ជីរណា នាងវង និង ខ្ទឹមបារាំង​ហាន់​ជា​សរសៃៗ, ក្រូចឆ្មារ, ខ្ទឹម​លីង។
៣- រំដេង ៥០g បុក​អោយ​ម៉ដ្ឋ
៤- ប៉ូយកាក់ ៥ ផ្កា យក​ទៅ​រំលីង​អោយ​ឈ្ងុយ រួច​បុក​អោយ​ម៉ត់
៥- ម្ទេស​ឆ្អើរ ១៥០g យក​ទៅ​ត្រាំ​ទឹក ចិញ្ច្រាំ​អោយ​ម៉ដ្ឋ ហើយ​រំលីង​ជាមួយ​ខ្លាញ់​អោយ​ក្រហម
៦- គ្រឿង​ឆ្នាំងដី ឬ ហៅថា សាតេ ០,៥ កញ្ចប់ (អាច​សួរ​រក​ទិញ​នៅ​កន្លែង​លក់​គ្រឿងទេស ចាបហួយ)
៧- ស្ករត្នោត ២ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ទឹកដោះគោខាប់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាបាយ
១០- អំបិល ០.៥ ស្លាបព្រាបាយ
១១- ទឹក​ប៉េងប៉ោះ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
១២- ខ្លាញ់ ២ ស្លាបព្រាបាយ

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- ដាក់​ខ្លាញ់​ក្នុង ខ្ទះ​ក្តៅ​រំលីង រំដេង​អោយ​ឈ្ងុយ​រួច ដាក់​ទឹក​ប៉េងប៉ោះ កូរ​អោយ​សព្វ។
២- ដាក់​សាច់ ប៉ូយកាក់ ម្ទេស​ឆ្អើរ គ្រឿង​ឆ្នាំងដី ស្ករត្នោត ទឹកត្រី និង អំបិល​ចូល ច្របល់​អោយ​សព្វ ១ នាទី រួច​ចាក់​ទឹក​សម​ល្មម​នឹង​សាច់ រំងាស់​អោយ​ផុយ ពី១ម៉ោង ទៅ ១ ម៉ោង ៣០ នាទី តាម​ប្រភេទ​សាច់។
៣- ពេល​រំងាស់ គួរ​ប្រើ​ភ្លើង​កំរិត​ល្មម។ ពេល​សាច់​ជិត​ផុយ ដាក់​ការ៉ុត និង​ទឹកដោះគោ​ខាប់​ចូល​ជាការស្រេច។ ពេល​ដួស​ដាក់​ចាន​ពិសា រោយ​ជីរណា នាងវង ខ្ទឹមបារាំង​ពីលើ រួច​បន្ថែម ទឹក​ក្រូចឆ្មារ និង ខ្ទឹម​លីង ឬ​ថែម​បន្លែ​ផ្សេងៗ តាម​ការ​ចូលចិត្ត។ អ្នក​អាច​ពិសា​ខ​គោ​ជាមួយ​នំបុ័ង មី ឬ គុយទាវ៕
_____________
ប្រភព​ពី : http://recipe.camlocation.com

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។