៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់គោ ០.៥ Kg (សាច់មានសរសៃវាវ, សាច់បាង ឬ ពោះគោ រឹតតែឆ្ងាញ់)។ កាត់ជាដុំតូចៗល្មម២- បន្លែ: ការ៉ុត ២ មើមធំៗ កាត់ជាដុំទ្រវែង, ជីរណា នាងវង និង ខ្ទឹមបារាំងហាន់ជាសរសៃៗ, ក្រូចឆ្មារ, ខ្ទឹមលីង។
៣- រំដេង ៥០g បុកអោយម៉ដ្ឋ
៤- ប៉ូយកាក់ ៥ ផ្កា យកទៅរំលីងអោយឈ្ងុយ រួចបុកអោយម៉ត់
៥- ម្ទេសឆ្អើរ ១៥០g យកទៅត្រាំទឹក ចិញ្ច្រាំអោយម៉ដ្ឋ ហើយរំលីងជាមួយខ្លាញ់អោយក្រហម
៦- គ្រឿងឆ្នាំងដី ឬ ហៅថា សាតេ ០,៥ កញ្ចប់ (អាចសួររកទិញនៅកន្លែងលក់គ្រឿងទេស ចាបហួយ)
៧- ស្ករត្នោត ២ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ទឹកដោះគោខាប់ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ទឹកត្រី ៣ ស្លាបព្រាបាយ
១០- អំបិល ០.៥ ស្លាបព្រាបាយ
១១- ទឹកប៉េងប៉ោះ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
១២- ខ្លាញ់ ២ ស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដាក់ខ្លាញ់ក្នុង ខ្ទះក្តៅរំលីង រំដេងអោយឈ្ងុយរួច ដាក់ទឹកប៉េងប៉ោះ កូរអោយសព្វ។២- ដាក់សាច់ ប៉ូយកាក់ ម្ទេសឆ្អើរ គ្រឿងឆ្នាំងដី ស្ករត្នោត ទឹកត្រី និង អំបិលចូល ច្របល់អោយសព្វ ១ នាទី រួចចាក់ទឹកសមល្មមនឹងសាច់ រំងាស់អោយផុយ ពី១ម៉ោង ទៅ ១ ម៉ោង ៣០ នាទី តាមប្រភេទសាច់។
៣- ពេលរំងាស់ គួរប្រើភ្លើងកំរិតល្មម។ ពេលសាច់ជិតផុយ ដាក់ការ៉ុត និងទឹកដោះគោខាប់ចូលជាការស្រេច។ ពេលដួសដាក់ចានពិសា រោយជីរណា នាងវង ខ្ទឹមបារាំងពីលើ រួចបន្ថែម ទឹកក្រូចឆ្មារ និង ខ្ទឹមលីង ឬថែមបន្លែផ្សេងៗ តាមការចូលចិត្ត។ អ្នកអាចពិសាខគោជាមួយនំបុ័ង មី ឬ គុយទាវ៕
_____________
ប្រភពពី : http://recipe.camlocation.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។