៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ពងមាន់ ២២- ស្ករត្នោត ២ខាំ
៣- ខ្ទិះដូង ១កំប៉ុង
៤- ស្លឹកតើយ ៣សន្លឹក
៥- ម្សៅសារាយ (ម្សៅចាហួយ) ១ស្លាបព្រាបាយ
៧- ទឹកធម្មតា ១ដប
៨- អំបិលចុងស្លាបព្រា 1/4
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ស្ងោរសារាយម្សៅលាយជាមួយទឹក រំងាស់ជាមួយស្លឹកតើយ ចំនួន១០-១៥នាទីទើបស្រង់ស្លឹកតើយចេញ ។២- គោះពងមាន់ នៅក្នុងចានមួយជាមួយស្ករត្នោត និងខ្ទិះដូង វាយឲ្យចូលគ្នាគ្រាន់តែវាយលំៗឲ្យនៅសល់ជាតិពងមាន់ ក៏បាន ។
៣- យកពងមាន់ដែលគោះហើយនេះ ទៅច្រូចលើទឹកសារាយហើយកូរឲ្យសព្វរួចលើចុះ ។
៤- ដួសទឹកសារាយនេះចាក់ចូលពុម្ពទុកចោល ប្រហែល២ម៉ោង ។ ដើម្បីឲ្យរងកកជាសារាយដុំ បន្ទាប់មកចាក់ចេញតម្រៀបទៅលើចានដើម្បីទទួលទាន ។
៥- បើយើងមិនចូលចិត្តរសជាតិខ្ទិះដូងយើងអាចជំនួសបានដោយជាតិទឹកសុទ្ធក្នុងចំនួនស្មើគ្នានឹងខ្ទិះដូង ។
បញ្ជាក់ ៖ បើពុំមានពុម្ពអាចចាក់ថាសធម្មតា ហើយកាត់ដុំៗនៅពេលកកក៏បាន ។
________________
ដោយ : អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។