៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- នំបញ្ចុក ១ គ.ក្រ២- សាច់ជ្រូកហាន់ចំណិត៤ជ្រុង ៤ ស្លាបព្រាបាយ
៣- ស្បែកជ្រូកស្ងោរឆ្អិន ហាន់ជាសរសៃ ៣ ស្លាបព្រាបាយ
៤- បង្គាក្រៀម ១ ស្លាបព្រាបាយ
៥- គល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៦- ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
៧- ស្ករត្នោត ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស
៩- ទឹកក្រូចឆ្មារ ១ ស្លាបព្រាបាយ
១០- ម្ទេស ៥ គ្រាប់
១១- ក្បាលខ្ទិះដូង ១ ចានចង្កឹះ
១២- ម្ទេសម៉ដ្ឋ តាមចូលចិត្ត
១៣- ប៊ីចេងអាជីណូម៉ូតូ ឬម្សៅស៊ុបរ៉តឌឺ បន្តិចបន្តួច
១៤- បន្លែផ្សេងៗ មានត្រសក់ ត្រយូងចេក ត្រកួន, ព្រលឹត, ផ្កាស្នោ,ល្ហុង ហាន់ ឬ កោសជាសរសៃ រួមជាមួយផ្លែឈើរសជាតិជូរផ្សេងៗ ដូចជាស្វាយខ្ទី, ម្នាស់, ម្កាក់ ហាន់ជាដុំ ៤ជ្រុងតូចៗ។
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដំបូង ធ្វើទឹកញាំ ដោយបុកខ្ទឹម ម្ទេស លាយជាមួយទឹកត្រី ស្ករត្នោត ប៊ីចេង អាជីណូម៉ូតូ ឬម្សៅស៊ុបរ៉តឌី ក្រូចឆ្មារ ភ្លក្សរសជាតិ។២- រួចយក ដូងទុំកោស មកពូតជាក្បាលខ្ទិះ ១ចានចង្កឹះ ទុកលាយជាមួយទឹកញាំ ឬយកមកលាយជាមួយទឹកញាំ ដែលបានត្រៀមរួច ជាការស្រេច៕
______________
ប្រភពពី http://camlocation.com/Soup-Stew/344-
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។