៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់មាន់ ៥០០ក្រាម (ស្ងោរឆ្អិន)២- ស្ពៃខ្មៅ ៤០០ក្រាម (ស្រុះ)
៣- ប្រេងខ្យង ៣ស្លាបព្រាបាយ
៤- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ។
៥- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
៦- ម្ទេសហាន់ តាមចំណូលចិត្ត
៧- ម្សៅស៊ុបមាន់ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៨- ខ្ទឹមសបំពង កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដំបូងយកសាច់មាន់ដាក់ស្ងោរឲ្យឆ្អិន រួចហាន់ជាចំណិតៗទុកមួយឡែកសិន។២- យកចានមួយដាក់លាយគ្រឿងផ្សំមាន ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ស្ករស និងម្ទេសហាន់ រួចកូរវាឲ្យរលាយចូលគ្នា។
៣- បន្ទាប់មកយកប្រេងខ្យង, ម្សៅស៊ុបមាន់, ខ្ទឹមសបំពង ចាក់ចូលកូរវាម្តងទៀតឲ្យរលាយចូលជាមួយគ្នាដែរទុក មួយឡែកសិន។
៤- ដាក់ដាំទឹកឲ្យពុះ យកស្ពៃខ្មៅស្រុះមួយសន្ទុះស្រង់ត្រាំទឹកត្រជាក់ដើម្បីឲ្យស្រួយ។
៥- យកសាច់មាន់ហាន់រួចមកលាយជាមួយគ្រឿងផ្សំដែលលាយទុកក្នុងចានឲ្យបានសព្វចូលជាតិល្អ។
៦- យកចានរាបស្មើមករៀបស្ពៃ រួចយកសាច់មាន់លាយគ្រឿងសព្វហើយដាក់រៀបពីលើគ្របឲ្យជិតដាក់ ចូលទូឲ្យត្រជាក់ជាការស្រេច៕
__________
ប្រភព http://housewifekh.com/
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។