១- តាសក់៥ផ្លែធំៗ
២- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ១ខាំ
៣- ឫជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ម្រេចបុកម៉ត់ ១ស្លាបព្រាបាយកន្លះ
៤- ការ៉ុត កន្លះខាំ (ហាន់ស្តើងល្មម)
៥- ផ្សិតចិន ឬផ្សិតខ្មៅ (Shiitake) កន្លះខាំ
៦- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ស្លាបព្រាបាយ
៧- ទឹក ៣ចានចង្កឹះ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- តាសក់ចិតសម្បកអោយអស់ និងលាងទឹកអោយស្អាតទុកអោយស្ងួតទឹក រួចសឹមយកមកកាត់ជាបី ឬបួនកង់ (តាមធំតូច) សឹមឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញអោយអស់។
២- យកសាច់មកញាត់ក្នុងតាសក់អោយពេញ នឹងណែនល្អ។
៣- យកឆ្នាំងដាក់ទឹក ដាក់ឫជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ម្រេចបុកម៉ត់ ដាំអោយពុះ សឹមដាក់តាសក់ចូលទុកអោយពុះ រួចដាក់ការ៉ុត ផ្សិត និងទឹកស៊ីអ៊ីវចូលទុកអោយពុះម្តងទៀតជាការស្រេច។
ពេលទទួលទាន អាចដាក់ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយពីលើកាន់តែឆ្ងុយ។ អាចដាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត៕
___________បកប្រែដោយ : អ្នកស្រី សុគន្ធារី ប្រភពពី : Daily Dish
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។