Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ខួរ​ជ្រូក​ចំហុយ​ស្ពៃបូកគោ (ខួរ​ជ្រូក​២ដុំ)

Jul15,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ‬ ៖

១- ខួរ​ជ្រូក 2 ដុំ
២- គល់​ស្លឹកគ្រៃ 20g
៣- ខ្ទឹមស 10g
៤- ស្ពៃបូកគោ 200g
៥- ស្លឹក​ក្រូចសើច 1 សន្លឹក
៦- ម្រេច​ម៉ដ្ឋ 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ប្រេងខ្យង 1ស្លាបព្រាបាយ
៨- អំបិល 1 ស្លាបព្រាបាយ
៩- ម្សៅស៊ុប​មាន់ ¼ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ទឹក​ធម្មតា 30ml
១១- ទឹក​ក្រូចឆ្មារ 10ml

‪‎៙ របៀប​ធ្វើ‬ ៖

១- គល់​ស្លឹកគ្រៃ​ដំ​បន្តិច ហើយ​កាត់​ជា​ពីរ ស្លឹក​ក្រូច​ហែក​ជា​បន្ទះ​ធំៗ ទើប​រៀប​ដាក់​ចូល​ក្នុង​ឆ្នាំង។
២- ស្ពៃ​កាត់​ប្រហែល 5cm ហើយ​យក​គល់​ស្ពៃ​រៀប​ពី​លើ​គល់​ស្លឹកគ្រៃ និង​ស្លឹក​ក្រូចសើច។
៣- ខួរ​ជ្រូក​យក​ស្រទាប់​ខាង​ក្រៅ​ចេញ និង​លាង​ទឹក​ហើយ​ប្រឡាក់​ជា មួយ​នឹង​ប្រេងខ្យង អំបិល ម្សៅស៊ុប​មាន់ និង​ទឹក​ឲ្យ​សព្វ។
៤- ចាក់​ខួរ​ជ្រូក​ពីលើ​ស្ពៃ​ដោយ​ដាក់​ម្រេច និង​ខ្ទឹមស​ពីលើ។
៥- យក​សន្លឹក​ស្ពៃ​រៀប​ដាក់​បន្ថែម​ពីលើ ហើយ​បិទ​គម្រប​ឲ្យ​ជិត​ដាក់​ដាំ​លើ​ភ្លើង​រយៈពេល 15នាទី ដោយ​ប្រើ​ភ្លើង​តិចៗ បន្ទាប់​មក​ទទួលទាន​ជាមួយ​ទឹក​ក្រូចឆ្មារ អំបិល​បន្តិច និង​ម្រេច​ម៉ដ្ឋ​បន្តិច​ជាការស្រេច៕
_____________
ប្រភព​ពី : http://recipe.camlocation.com

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។