៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ឆ្អឹងទ្រូងមាន់ ៥ខាំ២- បង្ការក្រៀម ១/២ខាំ
៣- ផ្សិតក្រៀម ១០ (ត្រាំទឹកអោយរីក លាងអោយស្អាត)
៤- សាច់ជ្រូក ១ ១/២ខាំ (ចិញ្ច្រាំអោយម៉ដ្ឋ)
៥- ការ៉ុត ១ដុំ (កាត់ជាដុំ ស្តើងៗ)
៦- ផ្កាខាត់ណា ២ខាំ (កាត់ជាដុំ)
៧- សណ្ដែកហោលិនតាវ ១/២ខាំ
៨- ស្នូលពោត ១ខាំ
៩- ពងក្រូច ១០ (ស្ងោឆ្អិន បកសម្បកអោយស្អាត)
១០- ផ្សិតអំបោះ ១ខាំ
១១- ម្សៅស៊ុប ២ស្លាបព្រាបាយ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់អំបិលបន្តិច ដាក់ឆ្អឹងមាន់ចូលរំងាស់ ៣០នាទី (ឧស្សាហ៍ដួសពពុះចោល កុំគ្របគំរបឆ្នាំង)។២- ស្រង់ឆ្អឹងមាន់ចោល ដាក់បង្ការក្រៀម ផ្សិតក្រៀម និងសាច់ជ្រូក (ពូតជាដុំតូច) រំងាស់រហូតដល់ឆ្អិន។
៣- ដាក់ការ៉ុត និងផ្កាខាត់ណាចូលអោយទន់បន្តិច ដាក់សណ្តែក និងពោតចូលអោយទន់បន្តិច សឹមដាក់ពងក្រួច និងផ្សិតចូល រួចបន្ថែមរសជាតិដោយម្សៅស៊ុប ភ្លក្សរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត ជាការស្រេច៕
____________
ប្រភពពី : http://recipe.camlocation.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។