៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- មីសួ 200ក្រាម២- ស្ពៃខៀវ 300ក្រាម
៣- សាច់គោសុទ្ធ 300ក្រាម
៤- ការ៉ុត 1មើម
៥- ផ្សិតចំបើង (ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ឬ ផ្សិតតុងកូវក៏បាន)
៦- ខ្ទឹមបារាំងពាក់កណ្តាលផ្លែ
៧- ប្រេងឆា ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្ករ ល្ងលីង 1ស្លាបព្រា ។
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ស្ពៃលាងឱ្យស្អាតកាត់សំអាតឫ។ បើស្ពៃដើមវែងៗត្រូវកាត់ជាកង់ៗស្រុះទឹកក្តៅលាយអំបិលបន្តិច ទុកល្មមឆ្អិន ស្រង់ឡើងទុកឱ្យស្ងួត ។ការ៉ុតលាងឱ្យស្អាតហាន់តូចៗ ផ្សិតលាងសម្អាតហើយបេះជាចម្រៀកតូចៗ ។ ខ្ទឹមបារាំងហាន់ចំណិតស្លាស្តើងៗ ។២- ដាក់ខ្ទះឡើងចង្ក្រាន ច្រូចប្រេងឆាឱ្យពុះហើយឆាត្រឡប់ខ្ទឹមបារាំងឱ្យឆ្អិន ។
៣- តមកឆាត្រឡប់ការ៉ុតនិងផ្សិតរបៀបហ្នឹងដែរ ហើយចាក់ចូលចានទុកមួយអន្លើ ។ ក្នុងខណៈឆាត្រឡប់បន្លែនេះអាចបង់គ្រឿងគ្រៅខ្លះៗតាមចំណូលចិត្ត ។
៤- សាច់គោហាន់ចំណិតតូចៗ ប្រឡាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវនិងម្សៅ ស៊ុប និងស្លឹកខ្ទឹម តមកដាក់ចូលខ្ទះឆាដោយបើកភ្លើងធំ ។
៥- យកចានគមធំ ឬ កូនចានដែកដាក់មីសួនិងគ្រឿងផ្សំទំាងអស់ ច្របល់គ្នាលាយឱ្យសព្វ។ ពេលលាយយើងអាចបង់គ្រឿង ភ្លក្សឱ្យល្មមមាត់ និងក្រូចប្រេងឆាពីលើបន្តិច ហើយរោយល្ង លីងពីលើ ។
ចំណាំ៖ ត្រូវលាយឱ្យសព្វ ។
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។