Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ឆា​សាច់​មាន់​ជាមួយ​ស្ករ​ត្នោត​និង​ទឹក​សៀង (បែប​ចិន)

Jul12,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ​​ ៖

១- សាច់​ទ្រូង​មាន់​ប្រមាណ ១គីឡូក្រាម ហើយ​កាត់​វា​ជាដុំៗ
២- ប្រេងឆា​អូ​លី ១-២ ស្លាបព្រា​បាយ
៣- ខ្ទឹមស​មួយ ១កំពឹស ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត
៤- ទឹក​ខ្ញី ១/៤ នៃ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
៥- ម្រេច​ក្រហម​ម៉ត់​ចំនួន ៣/៤ នៃ​ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
៦- ទឹក​ផ្លែ​ប៉ោម​ចំនួន ១/៤ ពែង
៧- ស្ករត្នោត​ចំនួន ១/៣ នៃ​កូនចាន​ម្ហូប
៨- ទឹក​ប៉េង​បោះ​ចំនួន ២ ស្លាបព្រា​បាយ
៩- ទឹក​ខ្មេះ​ចំនួន ១ ស្លាបព្រា​បាយ
១០- ទឹក​សុទ្ធ​ចំនួន​កន្លះ​ពែង
១១- ទឹកសៀង​ចំនួន ១/៣ នៃ​កូនចាន។

៙ របៀប​ធ្វើ​ ៖

១. ចាក់​ប្រេងឆា​អូ​លីវ​ចូល​នៅក្នុង​ខ្ទះ​ទុក​រហូតដល់​ក្តៅ
២. ចាក់​សាច់​មាន់​ចូលក្នុង​ខ្ទះ​ កូរ​វា​តិចៗ ហើយ​ទុក​រហូតដល់​ឡើង​ពណ៌​ត្នោត(តែ​កុំ​ឲ្យ​ឆ្អិន)
៣. ដួស​សាច់​មាន់​ចេញពី​ខ្ទះ​ដាក់​ក្នុង​ចាន
៤. ដាក់​គ្រឿងផ្សំ​ដែល​នៅ​សល់​ចូល​នៅក្នុង​ខ្ទះ​ដែល​ក្ដៅ​ល្មម​ ហើយ​ច្របល់​វា​បញ្ចូល​គ្នា
៥. ចាក់​សាច់​មាន់​ចូល​ខ្ទះ​ជាថ្មី​ហើយ​ទុក​វា​រហូតដល់​ពុះ
៦. បន្ថយ​ភ្លើង​បន្តិច​ហើយ​រម្ងាស់​ទុក​រហូតដល់ ២០នាទី
៧. ដួស​វា​ដាក់​ចាន ឬ​ដួស​ស្រូប​លើ​បាយ​ក្ដៅ​ តាម​ការគួរ​គឺជា​ការ​ស្រេច ៕

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។