៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់ទ្រូងមាន់ប្រមាណ ១គីឡូក្រាម ហើយកាត់វាជាដុំៗ២- ប្រេងឆាអូលី ១-២ ស្លាបព្រាបាយ
៣- ខ្ទឹមសមួយ ១កំពឹស ចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិត
៤- ទឹកខ្ញី ១/៤ នៃស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ម្រេចក្រហមម៉ត់ចំនួន ៣/៤ នៃស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ទឹកផ្លែប៉ោមចំនួន ១/៤ ពែង
៧- ស្ករត្នោតចំនួន ១/៣ នៃកូនចានម្ហូប
៨- ទឹកប៉េងបោះចំនួន ២ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ទឹកខ្មេះចំនួន ១ ស្លាបព្រាបាយ
១០- ទឹកសុទ្ធចំនួនកន្លះពែង
១១- ទឹកសៀងចំនួន ១/៣ នៃកូនចាន។
៙ របៀបធ្វើ ៖
១. ចាក់ប្រេងឆាអូលីវចូលនៅក្នុងខ្ទះទុករហូតដល់ក្តៅ២. ចាក់សាច់មាន់ចូលក្នុងខ្ទះ កូរវាតិចៗ ហើយទុករហូតដល់ឡើងពណ៌ត្នោត(តែកុំឲ្យឆ្អិន)
៣. ដួសសាច់មាន់ចេញពីខ្ទះដាក់ក្នុងចាន
៤. ដាក់គ្រឿងផ្សំដែលនៅសល់ចូលនៅក្នុងខ្ទះដែលក្ដៅល្មម ហើយច្របល់វាបញ្ចូលគ្នា
៥. ចាក់សាច់មាន់ចូលខ្ទះជាថ្មីហើយទុកវារហូតដល់ពុះ
៦. បន្ថយភ្លើងបន្តិចហើយរម្ងាស់ទុករហូតដល់ ២០នាទី
៧. ដួសវាដាក់ចាន ឬដួសស្រូបលើបាយក្ដៅ តាមការគួរគឺជាការស្រេច ៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។