៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ត្រសក់ស្រូវ ១ គីឡូ២- អំបិល ១ ស្លាបព្រាបាយ
៣- ទឹកសុទ្ធ កន្លះលីត្រ
៤- ស្ករត្នោត ៤ ស្លាបព្រាបាយ
៥- ម្ទេសគ្រាប់ ដាក់តាមចំណូលចិត្ត
៦- រំដេង ១ មើម
៧- ខ្ទឹមស ១ ច្រើនកំពឹស
៨- ទឹកត្រី ២ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ២ ស្លាបព្រាបាយ
១០- ដុំស៊ុបមាន់ ១ ដុំតូច
៙ វិធីធ្វើ ៖
១. លាងត្រសក់ស្រូវឲ្យបានស្អាតល្អ រួចពុះ ឬចិតជាជំនិតៗកុំតូចពេក តាមទំហំចង់បានដូចក្នុងរូប ហើយត្រូវយកមកប្រឡាក់អំបិល ១០ នាទី រួចយករបស់ធ្ងន់សង្កត់ឲ្យអស់ទឹកប្រហែលកន្លះម៉ោង បន្ទាប់មកយកមកលាងទឹកឲ្យស្អាតម្តងទៀត២. ដាក់ស្ករត្នោតចូលក្នុងខ្ទះ កូររហូតក្លាយទៅជាស្ករតាំងម៉ែ ដាក់ទឹកស៊ីអ៊ីវ ទឹកត្រី ដុំស៊ុបមាន់ រំដេង ខ្ទឹមស ចូល ហើយកូរឲ្យសព្វ បន្ទាប់មកចាក់ទឹកចូល ទុករហូតដល់ពុះ រួចលើកចុះ ទុកឲ្យត្រជាក់
៣. យកត្រសក់ស្រូវដាក់ក្នុងក្រឡមួយល្មម និងចំនួនត្រសក់ រួចចាក់ទឹកស្ករចូល
៤. យកម្ទេសហាន់ហើយដាក់ពីលើ បិតគម្របឲ្យជិត ទុករហូតដល់ត្រសក់មានរសជាតិជូរ
៥. ទូទៅជ្រក់ត្រសក់ស្រូវនេះ មានរសជាតិ ជូរអែម។ អាចភ្លក្សមើលសិន បើមិនទាន់ត្រូវចិត្តអាចដាក់គ្រឿងផ្សំបន្ថែមទៀតបានណា៕
______________
ប្រភពពី : https://kohsantepheap.tv/article/37607
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។