៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ពោតខ្ចី ៦ផ្លែ (ចិតយកតែសាច់)២- សាច់មាន់ ១គីឡូ
៣- ផ្សិតក្រៀម កន្លះខាំ
៤- ពងមាន់ ៤គ្រាប់ (គោះហើយវាយអោយសព្វ)
៥- ខ្ទឹមបារាំង ១ដុំ
៦- ខ្ញី ១ខាំ (ចិតជាចំណិតស្តើងៗ)
៧- ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ស្លឹកខ្ទឹម (ហាន់ល្អិតៗ)
៨- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាបាយ
៩- ទឹក ១លីត្រកន្លះ
១០- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាបាយ
១១- ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយ
១២- ម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១៣- ម្សៅឆា ៤ស្លាបព្រាបាយ
១៤- អំបិលបន្តិច
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់អំបិលបន្តិច និងមាន់ស្ងោរអោយផុយសាច់ រួចយកមកបេះជាសរសៃល្អិតៗ។២- ផ្សិតក្រៀម ដាក់ត្រាំទឹកក្ដៅហើយលាងទឹកអោយស្អាតយកមកហាន់ជាសរសៃតូចៗ។
៣- លាយម្សៅឆាជាមួយទឹកកន្លះចានចង្កឹះ កូអោយរលាយ។
៤- ដាំទឹកស្ងោរមាន់អោយពុះ ដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមបារាំង (ដាក់ទាំងមូល) ផ្សិត និងសាច់មាន់ចូលរំងាស់ ១០នាទី សឹមដាក់ពោត រំងាស់១៥នាទីទៀត ផ្សំរសជាតិដោយ ម្សៅស៊ុប ស្ករ ម្រេច ៥- កូរអោយសព្វ សឹមដាក់ពង់មាន់ចូល (កូរបណ្តើរ ដាក់បណ្តើរ) ទុកអោយពុះសឹមដាក់ម្សៅឆាចូល កូរអោយសព្វភ្លក្សរសជាតិតាមចំណូលចិត្ត។
៦- ពេលញាំ បន្ថែមជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ស្លឹកខ្ទឹម ម្រេចបន្តិចជាការស្រេច៕
______________
ប្រភព : សុភាព នារី
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។