៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- គ្រឿងសមុទ្រ ៣ទៅ៤ខាំ (តាមចំណូលចិត្ត មឹក គ្រុំ បង្គា ជើងក្តាម)២- ផ្សិតចំបើង កន្លះខាំ (ពុះជាពីរ)
៣- រំដេង ហាន់ស្តើងៗ ៦ទៅ៧ចំនិត
៤- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២ទៅ៣គល់ (ហាន់បញ្ឆិតៗ)
៥- ស្លឹកក្រូចសើច ៦ទៅ៧សន្លឹក
៦- ទឹកត្រី ២ទៅ៣ស្លាបព្រាបាយ
៧- ទឹកក្រូចឆ្មារ ៣ទៅ៤ស្លាបព្រាបាយ
៨- ម្ទេស
៩- ជីរនាងវង
១០- ទឹក ១លីត្រ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់ម្ទេស រំដេង ស្លឹកក្រូច គល់ស្លឹកគ្រៃ រួចដាក់ទឹកត្រី និងផ្សិតចូលទុកអោយពុះ។
២- ដាក់គ្រឿងសមុទ្រចូល ទុកអោយពុះប្រហែល ២នាទី (កុំគ្រប) រួចបិទភ្លើង។ ដាក់ស្លឹកជីរ និងទឹកក្រូចឆ្មារ កូអោយសព្វជាការស្រេច៕
_____________ប្រភពពី : camlocation
No comments
Post a Comment