៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- គ្រឿងបុក មានដូចជា (ស្លឹកគ្រៃ ស្លឹកក្រូច រំដេង ខ្ជាយ រមាត ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ម្ទេសក្រហមក្រៀមលីងហើយបុកលាយចូលគ្នា ឲ្យម៉ដ្ឋ)២- សាច់ត្រីសុទ្ធ មួយគីឡូ កាត់ដុំៗ
៣- ទឹកត្រី ៥ស្លាបព្រាបាយ
៤- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ស្ករ ១ស្លាបព្រា
៦- ទឹកខ្ទិះដូង មួយកំប៉ុ
៧- ម្សៅមី ១ស្លាបព្រា
៨- ពងមាន់ពីគ្រាប់
៩- ទឹកមួយកំប៉ុង
១០- ស្លឹកក្រូចហាន់ឆ្មារៗ
១១ សរសៃម្ទេសប្លោកទុំ ហាន់ឆ្មារៗ
១២- ត្រួយញ ឬស្លឹកខាត់ណាខ្ចី
៙ របៀបធ្វើ៖
១. ដាក់ក្បាលខ្ទិះ កូរឲ្យឈ្ងុយ ទាល់តែឡើងប្រេង ទើបដាក់គ្រឿងបុកម៉ដ្ឋ ចូលហើយកូរឲ្យសព្វ ទាល់តែឈ្ងុយ ។២. ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ អំបិល ចូល ហើយ កូរឲ្យសព្វ
៣. ចាក់ត្រីចូល កូរឲ្យសព្វ
៤. យកខ្ទិះដូងដែលនៅសល់ លាយទឹក ពងមាន់ និង ម្សៅ ចាក់ចូល ហើយកូរឲ្យសព្វ ទាល់តែទឹកឡើងខាប់ រួចលើកចេញ ។
៥. យកស្លឹកចេក មកចាប់ខ្ទាស់ជាកន្ទោង
៦. យកស្លឹកខាត់ណា បត់ដាក់តម្រៀបក្នុងកន្ទោង
៧. ដួសសាច់ត្រីកូរ ចាក់ចូលក្នុងកន្ទោង
៨. យកកន្ទោងទាំងអស់ តម្រៀបក្នុងឆ្នាំងចំហុយ រួចហើយរោយសរសៃស្លឹកក្រូច និងម្ទេសពីលើ ដាក់ចំហុយ ៥ ទៅ ១៥នាទី ។
៩. ពេលឆ្អិន លើកចុះ បរិភោគភ្លាមៗ ទាន់នៅក្តៅ ៕
ចំណាំ៖ បើចង់ចំហុយដាក់ក្នុងដូងខ្ចីដុត សូមយកសាច់ត្រីកូរគ្រឿង ចំហុយឲ្យឆ្អិនសិន ទើបចាក់ចូលផ្លែដូង ទើបចំហុយមួយសាទៀត យកមុខលំអ ឲ្យស្អាត គ្មានឃើញស្នាមវែកដួស ។
______________________
ដោយអ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
ស្វែងយល់ពីពាក្យ អាម៉ុង https://bit.ly/2FjztJE
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។