Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ជ្រក់ល្ហុង​រសជាតិ​ឆ្ងាញ់

Jul14,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ​ល្ហុង​ ៣០០ក្រាម ឈូស​ជា​សរសៃ
២- ត្រសក់ ២-៣ផ្លែចិតជាចង្វាមូល
៣- ការ៉ុត ១មើមឈូសជាសសៃ
៤- ខ្ញី ១ដុំ​ចិត​ជា​បន្ទះ​ស្តើង
៥- ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំធំចិតជាបន្ទះ​ស្តើង
៦- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
៧- ទឹកខ្មេះ ៣-៥ស្លាបព្រាបាយ
៨- ខ្ទឹមស ៥កំពឹសចិញ្រ្ចាំ
៩-​ ស្ករស ៣ស្លាបព្រាបាយ
១០- ម្សៅ​ស៊ុប​មាន់ កន្លះ​ស្លាបព្រាបាយ

៙ វិធី​ធ្វើ ៖
១. មុន​ដំបូង​យក​ល្ហុង​ ការ៉ុត និង​អំបិល (ទុក​បន្តិច) មក​ច្របល់​ចូល​គ្នា​ រួច​ទុក៥នាទី ។
២. ៥នាទី​ក្រោយ​មក​យក​វា​មក​លាង​ទឹក រួច​ហើយ​ពូត​ឱ្យ​អស់​ទឹក។
៣. បន្ទាប់​មក​យក​វា​មក​លាយ​ជា​មួយ​ ខ្ញី, ត្រសក់, ខ្ទឹមក្រហម, ខ្ទឹមស, ស្ករស, ម្សៅ​ស៊ុប​មាន់ និង​អំបិល​ដែល​នៅ​សល់​ រួច​ហើយ​ច្របល់​ចូល​គ្នា។
៤. បន្ទាប់​មក​ទៀត​ដាក់​ទឹក​ខ្មេះ​ចូល​រួច​​​ច្របល់​ម្តង​ទៀត​ឱ្យ​បាន​សព្វ​រួច​ភ្លក់​មើល បើ​ស្ទើរ​​រសជាតិ​ណាមួយ​អាច​​បន្ថែម​​តាម​តា​ចូល​ចិត្ត​៕
____________
ប្រភព http://happyfamilynews.blogspot.com/2017/09/blog-post_48.html

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។