៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ល្ហុង ៣០០ក្រាម ឈូសជាសរសៃ
២- ត្រសក់ ២-៣ផ្លែចិតជាចង្វាមូល៣- ការ៉ុត ១មើមឈូសជាសសៃ
៤- ខ្ញី ១ដុំចិតជាបន្ទះស្តើង
៥- ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំធំចិតជាបន្ទះស្តើង
៦- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
៧- ទឹកខ្មេះ ៣-៥ស្លាបព្រាបាយ
៨- ខ្ទឹមស ៥កំពឹសចិញ្រ្ចាំ
៩- ស្ករស ៣ស្លាបព្រាបាយ
១០- ម្សៅស៊ុបមាន់ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១. មុនដំបូងយកល្ហុង ការ៉ុត និងអំបិល (ទុកបន្តិច) មកច្របល់ចូលគ្នា រួចទុក៥នាទី ។
២. ៥នាទីក្រោយមកយកវាមកលាងទឹក រួចហើយពូតឱ្យអស់ទឹក។
៣. បន្ទាប់មកយកវាមកលាយជាមួយ ខ្ញី, ត្រសក់, ខ្ទឹមក្រហម, ខ្ទឹមស, ស្ករស, ម្សៅស៊ុបមាន់ និងអំបិលដែលនៅសល់ រួចហើយច្របល់ចូលគ្នា។
៤. បន្ទាប់មកទៀតដាក់ទឹកខ្មេះចូលរួចច្របល់ម្តងទៀតឱ្យបានសព្វរួចភ្លក់មើល បើស្ទើររសជាតិណាមួយអាចបន្ថែមតាមតាចូលចិត្ត៕
____________
ប្រភព http://happyfamilynews.blogspot.com/2017/09/blog-post_48.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។