+ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ខ្យងស្ងោរ ៥០០ក្រាម ឆ្កឹះយកសាច់២- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់ កាត់កង់ដំឲ្យបែក
៣- ស្លឹកក្រូចសើច ៥សន្លឹក
៤- បន្លែអន្លក់ញ៉ាំផ្ទាប់ ជីរអង្កាម, ជីរសាំងគ្រហ៊ុំ, សាលាដ៍, ចេកខ្ចី មួយមុខបន្តិចៗ
+ វិធីធ្វើ ៖
១- ដាក់ឆ្នាំងដាំទឹកឲ្យពុះ ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ និងស្លឹកក្រូចសើចញីដាក់ចូល និងដាក់ខ្យងចូល ។២- ទុកមួយសន្ទុះ ដាក់ខ្យងចូលស្ងោរម្តងទៀតមួយពុះប្រហែលជា ២-៣នាទី ។
៣- ២-៣នាទីក្រោយមក អាចស្រង់យកមកញ៉ាំផ្ទាប់ជាមួយបន្លែជ្រលក់ទឹកត្រីបានហើយ ៕
+ គ្រឿងផ្សំទឹកត្រី៖
ទឹកឆ្អិន ១២០មីលីលីត្រ, ស្ករស ៥០ក្រាម, ទឹកក្រូចឆ្មារ ២-៣ស្លាបព្រាបាយ, អំបិល បន្តិច, ទឹកត្រី ២-៣ស្លាបព្រាបាយ, ខ្ទឹមស ៣កំពឹស, ម្ទេស តាមចូលចិត្ត ចិញ្ច្រាំ ដាក់ចូលក្នុងចានលាយចូលគ្នាឲ្យសព្វ។មើលវិធីធ្វើជាវីដេអូ
________________
ប្រភព : មង្គលការ
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។