៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- បង្គាក្រៀម២- ពងទា ២ ឬ ៣ គ្រាប់
៣- អង្ករ ២០០ ក្រាម
៤- ខ្ទឹមក្រហម ២ ឬ ៣ កំពឹស
៥- ខ្ទឹមស ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ
៦- សាច់ជ្រូក ៣០០ ក្រាម
៧- កាពិ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ខ្លាញ់ ១ ស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្ករស ១ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ ១ ស្លាបព្រាបាយ
១១- ប៊ីចេង កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
១២- ប្រេងខ្យង ១ ស្លាបព្រាបាយ
១៣- ស្វាយ ឈូសជាសរសៃៗ
១៤- ម្រេច
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- លាងអង្ករឲ្យស្អាតដាក់ដាំឲ្យស្រួយល្មម។២- បង្គាក្រៀម បំពងអោយស្រួយ។
៣- ចៀនពងទារួច កាត់ជាសរសៃៗ។
៤- ខ្ទឹមក្រហមហាន់ស្ដើងៗ សាច់ជ្រូកលាងឲ្យស្អាតហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ឬ ដុំៗ តាមការចូលចិត្ត។
៥- ចិញ្ច្រាំខ្ទឹមដាក់ខ្ទះអោយក្ដៅចាក់ខ្លាញ់ចូល និងខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ចូលឆាអោយឈ្ងុយដាក់កាពិចូលដាក់ទឹកថែមបន្តិច បន្ទាប់មកចាក់បាយចូលឆាឲ្យសព្វជាមួយកាពិ ដួសដាក់ទុកមួយអន្លើ។
៦- ចាក់ខ្លាញ់ចូលក្នុងខ្ទះឲ្យក្តៅ ដាក់ខ្ទឹមស ម្រេច នឹងជីរវ៉ាន់ស៊ុយបុកហើយ ដាក់ចូលឆាអោយឈ្ងុយ មួយសន្ទុះចាក់សាច់ជ្រូកចូលបន្ថែម ស្ករស ទឹកស៊ីអ៊ីវខាប់ និង ប៊ីចេង ប្រេងខ្យង ភ្លក់រសជាតិតាមចូលចិត្ត។
៧- ម្ហូបឆ្អិនហើយ រៀបដាក់ចានដូចក្នុងរូបភាពជាការស្រេច៕
___________________
ប្រភពពី http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_985.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។