៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ពោះគោ ១គីឡូ (អាចលាយចម្រុះ)២- គល់ស្លឹកគ្រៃ ៥ ស្លាបព្រាបាយ (ឬតាមចំណូលចិត្ត)ហាន់ហើយ
៣- ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស
៤- ផ្លែម្ទេសទុំ ៣ ផ្លែ ឬច្រើនតាមចំណូលចិត្ត ចិតតូចៗ
៥- ខ្ទឹមស និងម្ទេសបុកជាមួយគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ
៦- ខ្ទឹមក្រហម ៣ មើមចិតតូចៗ
៧- ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្លឹកក្រូចសើច ២ សន្លឹកហាន់តូចៗ
៩- រំដេង ១ ស្លាបព្រាបាយចិតឲ្យតូចៗ
១០- ទឹកឆ្អិន កន្លះចានចង្កឹះ
១១- ស្ករស ដាក់ក៏បានមិនដាក់ក៏បានតាមចំណូលចិត្ត
១២- ជីស្លឹកវែង ឬជីរណា ត្រប់ស្រួយ ត្រយូងចេក ត្រកួនសាប់ ផ្សេងៗទៀតតាមការចូលចិត្ត។
៙ របៀបធ្វើទឹកប្រហុក ៖
១- អ្នកត្រូវយកចានធំមួយមកដាក់ ប្រហុកដែលចិញ្ច្រាំរួច ទឹកក្រូចឆ្មារ ខ្ទឹមស ម្ទេសបុក រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូចសើច និងទឹកឆ្អិន (បើចង់អោយមានពណ៌ស ដាក់ទឹកដោះគោឆៅបន្តិច) កូរបញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ភ្លក់មើលតាមចំណូលចិត្ត (ភាគច្រើនរសជាតិរបស់វា គេធ្វើជូរប្រៃ)។៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់រំដេងបន្តិច ស្លឹកក្រូចសើចពីរបីសន្លឹក គល់ស្លឹកគ្រៃដំអោយបែក ២គល់ អំបិល ប៊ីចេង និង ស្ករ មួយមុខបន្តិច ដាក់ពោះគោស្ងោររហូតដល់ផុយ។២- រៀបបន្លែដាក់ចាន ទុកមួយឡែក។
៣- បន្ទាប់មកអ្នកអាចយកពោះគោ ហាន់តូចល្មមដាក់ក្នុងចាន ហើយពិសាជាមួយទឹកប្រហុកជាការស្រេច ៕
______________
ប្រភពពី : http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_50.html
No comments
Post a Comment