Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

ពោះគោ​ទឹកប្រហុក (ពោះគោ ១​គីឡូក្រាម)

Jul14,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- ពោះគោ ១គីឡូ (អាច​លាយ​ចម្រុះ)
២- គល់​ស្លឹកគ្រៃ ៥ ស្លាបព្រាបាយ (ឬ​តាម​ចំណូលចិត្ត)ហាន់​ហើយ
៣- ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស
៤- ផ្លែ​ម្ទេស​ទុំ ៣ ផ្លែ ឬ​ច្រើន​តាម​ចំណូលចិត្ត ចិត​តូចៗ
៥- ខ្ទឹមស និង​ម្ទេស​បុក​ជាមួយ​គ្នា​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ
៦- ខ្ទឹមក្រហម ៣ មើម​ចិត​តូចៗ
៧- ទឹក​ក្រូចឆ្មារ ២ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្លឹក​ក្រូចសើច ២ សន្លឹក​ហាន់​តូចៗ
៩- រំដេង ១ ស្លាបព្រា​បាយ​ចិត​ឲ្យ​តូចៗ
១០- ទឹក​ឆ្អិន កន្លះ​ចានចង្កឹះ
១១- ស្ករស ដាក់​ក៏​បាន​មិន​ដាក់​ក៏​បាន​តាម​ចំណូលចិត្ត
១២- ជី​ស្លឹក​វែង ឬ​ជីរណា ត្រប់ស្រួយ ត្រយូងចេក ត្រកួន​សាប់ ផ្សេងៗ​ទៀត​តាម​ការ​ចូលចិត្ត​។

៙ របៀប​ធ្វើ​ទឹកប្រហុក ៖

១- អ្នក​ត្រូវ​យក​ចាន​ធំ​មួយ​មក​ដាក់ ប្រហុក​ដែល​ចិញ្ច្រាំ​រួច ទឹក​ក្រូចឆ្មារ ខ្ទឹមស ម្ទេស​បុក រំដេង គល់​ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹក​ក្រូចសើច និង​ទឹក​ឆ្អិន (បើ​ចង់​អោយ​មាន​ពណ៌​ស ដាក់​ទឹកដោះគោ​ឆៅ​បន្តិច) កូរ​បញ្ចូល​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ភ្លក់​មើល​តាម​ចំណូលចិត្ត (ភាគ​ច្រើន​រសជាតិ​របស់​វា គេ​ធ្វើ​ជូរ​ប្រៃ)។

៙ របៀប​ធ្វើ ៖

១- ដាំ​ទឹក​អោយ​ពុះ ដាក់​រំដេង​បន្តិច ស្លឹក​ក្រូចសើច​ពីរបី​សន្លឹក គល់​ស្លឹកគ្រៃ​ដំ​អោយ​បែក ២គល់ អំបិល ប៊ីចេង និង ស្ករ មួយ​មុខ​បន្តិច ដាក់​ពោះគោ​ស្ងោរ​រហូត​ដល់​ផុយ។
២- រៀប​បន្លែ​ដាក់​ចាន ទុក​មួយ​ឡែក។
៣- បន្ទាប់​មក​អ្នក​អាច​យក​ពោះគោ ហាន់​តូច​ល្មម​ដាក់​ក្នុង​ចាន​ ហើយ​ពិសា​ជាមួយ​ទឹកប្រហុក​ជាការស្រេច ៕
______________
ប្រភព​ពី : http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_50.html

No comments

Post a Comment