៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ពោះគោ ១គីឡូ (អាចលាយចម្រុះ)២- គល់ស្លឹកគ្រៃ ៥ ស្លាបព្រាបាយ (ឬតាមចំណូលចិត្ត)ហាន់ហើយ
៣- ខ្ទឹមស ៥ កំពឹស
៤- ផ្លែម្ទេសទុំ ៣ ផ្លែ ឬច្រើនតាមចំណូលចិត្ត ចិតតូចៗ
៥- ខ្ទឹមស និងម្ទេសបុកជាមួយគ្នាឲ្យម៉ដ្ឋ
៦- ខ្ទឹមក្រហម ៣ មើមចិតតូចៗ
៧- ទឹកក្រូចឆ្មារ ២ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្លឹកក្រូចសើច ២ សន្លឹកហាន់តូចៗ
៩- រំដេង ១ ស្លាបព្រាបាយចិតឲ្យតូចៗ
១០- ទឹកឆ្អិន កន្លះចានចង្កឹះ
១១- ស្ករស ដាក់ក៏បានមិនដាក់ក៏បានតាមចំណូលចិត្ត
១២- ជីស្លឹកវែង ឬជីរណា ត្រប់ស្រួយ ត្រយូងចេក ត្រកួនសាប់ ផ្សេងៗទៀតតាមការចូលចិត្ត។
៙ របៀបធ្វើទឹកប្រហុក ៖
១- អ្នកត្រូវយកចានធំមួយមកដាក់ ប្រហុកដែលចិញ្ច្រាំរួច ទឹកក្រូចឆ្មារ ខ្ទឹមស ម្ទេសបុក រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូចសើច និងទឹកឆ្អិន (បើចង់អោយមានពណ៌ស ដាក់ទឹកដោះគោឆៅបន្តិច) កូរបញ្ចូលគ្នាឲ្យសព្វ ភ្លក់មើលតាមចំណូលចិត្ត (ភាគច្រើនរសជាតិរបស់វា គេធ្វើជូរប្រៃ)។៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ ដាក់រំដេងបន្តិច ស្លឹកក្រូចសើចពីរបីសន្លឹក គល់ស្លឹកគ្រៃដំអោយបែក ២គល់ អំបិល ប៊ីចេង និង ស្ករ មួយមុខបន្តិច ដាក់ពោះគោស្ងោររហូតដល់ផុយ។២- រៀបបន្លែដាក់ចាន ទុកមួយឡែក។
៣- បន្ទាប់មកអ្នកអាចយកពោះគោ ហាន់តូចល្មមដាក់ក្នុងចាន ហើយពិសាជាមួយទឹកប្រហុកជាការស្រេច ៕
______________
ប្រភពពី : http://tak-tic.blogspot.com/2017/05/blog-post_50.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។