Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

ខ​ជើង​មាន់ (ជើង​មាន់​១​គីឡូក្រាម សៀង​ខ្មៅ​កន្លះ​ខាំ)

Jul15,2024
៙ គ្រឿងផ្សំ‬ ៖
១- ជើងមាន់ ១គីឡូ
២- សៀងខ្មៅ កន្លះខាំ
៣- មើមខ្ញីចិញ្ច្រាំ ១ខាំ
៤- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ខាំ
៥- ម្ទេសផ្អែម ៥ផ្លែ
៦- ផ្កាចាន់ ឬ ប៉ូចកាក់ ១០ផ្កា
៧- ស្ករត្នោត ២ ស្លាបព្រាបាយ
៨- ទឹកប្រេងខ្យង ៥ស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្រា​ស កន្លះពែង
១០- ប្រេងឆា ១ដប

៙ របៀប​ធ្វើ‬ ៖

១- ប្រឡាក់​ជើងមាន់​​នឹង​ស្រា​ស​កន្លះ​ពែង​ ចំនួន​មួយ​ម៉ោង ​ហើយ​ដាក់​ស្ងោរ​ ឱ្យ​ផុយ​ទន់​ស្បែក​ ទើប​ស្រង់​ចេញ​ហើយ​សម្រស់ទឹក​ឱ្យ​ស្ងួត ។

២- ដាំប្រេងឆាក្នុងខ្ទះ​ ដាំអោយក្តៅ ​ហើយបំពងជើងមាន់ ឱ្យក្រឡោតពងស្បែក ​ឡើងក្រហមស្អាត​ ទើបស្រង់ចេញដួសទុកឱ្យត្រជាក់។ ​ពេលបំពង​ សូមគ្របគម្របកុំខាន​ ដើម្បីកុំឱ្យខ្លាញ់ផ្ទុះ ​រលាកដៃ​ ឬ មុខ។ ​យកល្អ​ សូមប្រើគម្របឆ្នាំង​ ដែលថ្លាដូចកញ្ចក់ ​ងាយមើលឃើញជើងមាន់បំពងខាងក្នុង។

៣- ក្នុងឆ្នាំងថ្មីមួយ​ សូមដាក់ស្ករត្នោត ​កូរឱ្យក្រហម​ ឡើងជ័រជើងអង្ក្រង​ រួចដាក់​ ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ​និង មើមខ្ញីចិញ្ច្រាំ ចូល​ កូរឱ្យឈ្ងុយ ​ទើបចាក់ស្រា ស​ ១វែក ​ថែមទឹកប្រេងខ្យង ​សៀងខ្មៅ​ ផ្កាចាន់​ (ឬ ប៉ូចកាក់) ​ចូលថែមទៀត កូរឱ្យសព្វ។

៤- ចាក់ជើងមាន់បំពងចូល ​កូរឱ្យចូលជាតិ ​ហើយថែមទឹក ​ដាក់ខ ឱ្យចូលជាតិ​ រហូតផុយទន់ស្បែកជើងមាន់។​ បើមិនទាន់ផុយ ​សូមថែមទឹកទៀតរម្ងាស់ទាល់តែផុយ ​រួចភ្លក្សថែមថយគ្រឿង​ តាមចំណូលចិត្តត្រូវ​ការ។

៥- នៅ​ពេល​ដួស​បរិភោគ​ក្តៅ​ សូម​រោយ​ម្ទេស​ផ្អែម ​និង ​ស្លឹកខ្ទឹម។​ បើសិនជា ​ខ​ត្រជាក់ ​សូម​ដួស​ដាក់​ចាន ​ចំហុយ​ជាមួយ​ម្ទេស​ផ្អែម ​និង​ស្លឹកខ្ទឹម ​នោះ​នឹង​មាន​រសជាតិ​កាន់តែ​ឆ្ងាញ់៕

__________________
ប្រភព​ពី : camlocation

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ តែពាក្យបច្ចេកទេសសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។