១- សាច់ត្រីឆ្លាត ៣ខាំ
២-ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ប៊ីចេង ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ទឹក ២ស្លាបព្រាបាយ
៙ គ្រឿងផ្សំសម្លរ ៖
៧- ស្ពៃក្រញាញ់ ១គីឡូក្រាម (ហាន់វែងៗល្មម)
៨- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
៩- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ស្ករ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- ស្លឹកខ្ទឹម ៦ដើម (ហាន់វែងៗល្មម)
១២- ទឹក ឬ ទឹកស៊ុបមាន់ ១លីត្រកន្លះ
៙ របៀបធ្វើប្រហិត ៖
១- លាយស្ករ អំបិល ប៊ីចេង ម្រេច និងទឹក ជាមួយសាច់ត្រីអោយសព្វ រួចតប់រហូតដល់សាច់ត្រី និងគ្រឿងផ្សំរលាយសាច់មួយនឹងស្វិតល្អ។
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ រួចយកស្លាបព្រាកាហ្វេជ្រលក់ក្នុងទឹកអោយក្តៅ សឹមយកមកចុចប្រហិតម្តងមួយស្លាបព្រាៗ ដាក់ក្នុងទឹកសម្ល រហូតដល់អស់ (ស្ងោប្រហែលជា៣នាទី)។
២- បន្ទាប់មកដាក់អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង និងស្ពៃចូលរួចកូអោយសព្វ ទុកអោយពុះ សឹមដាក់ស្លឹកខ្ទឹមចូលជាការស្រេច៕
បន្ថែម : គេអាចយកប្រហិតត្រីឆ្លាតដែលផ្សំគ្រឿងរួចនោះយកទៅចៀនជាបន្ទះៗ រួចហាន់ ដាក់សោរក៏បានតាមបែបចិនយួន ។
____________
ប្រភពពី : Cooking With Momma Heng
No comments
Post a Comment