១- សាច់ត្រីឆ្លាត ៣ខាំ
២-ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ប៊ីចេង ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ទឹក ២ស្លាបព្រាបាយ
៙ គ្រឿងផ្សំសម្លរ ៖
៧- ស្ពៃក្រញាញ់ ១គីឡូក្រាម (ហាន់វែងៗល្មម)
៨- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
៩- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ស្ករ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- ស្លឹកខ្ទឹម ៦ដើម (ហាន់វែងៗល្មម)
១២- ទឹក ឬ ទឹកស៊ុបមាន់ ១លីត្រកន្លះ
៙ របៀបធ្វើប្រហិត ៖
១- លាយស្ករ អំបិល ប៊ីចេង ម្រេច និងទឹក ជាមួយសាច់ត្រីអោយសព្វ រួចតប់រហូតដល់សាច់ត្រី និងគ្រឿងផ្សំរលាយសាច់មួយនឹងស្វិតល្អ។
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាំទឹកអោយពុះ រួចយកស្លាបព្រាកាហ្វេជ្រលក់ក្នុងទឹកអោយក្តៅ សឹមយកមកចុចប្រហិតម្តងមួយស្លាបព្រាៗ ដាក់ក្នុងទឹកសម្ល រហូតដល់អស់ (ស្ងោប្រហែលជា៣នាទី)។
២- បន្ទាប់មកដាក់អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង និងស្ពៃចូលរួចកូអោយសព្វ ទុកអោយពុះ សឹមដាក់ស្លឹកខ្ទឹមចូលជាការស្រេច៕
បន្ថែម : គេអាចយកប្រហិតត្រីឆ្លាតដែលផ្សំគ្រឿងរួចនោះយកទៅចៀនជាបន្ទះៗ រួចហាន់ ដាក់សោរក៏បានតាមបែបចិនយួន ។
____________
ប្រភពពី : Cooking With Momma Heng
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។