Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

ស្ងោ​ស្ពៃ​ប្រហិត​ត្រី​ឆ្លាត (សាច់​ត្រី​ឆ្លាត ៣ខាំ ស្ពៃ​ក្រញាញ់ ១​គីឡូក្រាម)

Jul15,2024
៙ គ្រឿងផ្សំ​ប្រហិត ៖
១- សាច់​ត្រី​ឆ្លាត ៣ខាំ
២-ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤- ម្រេច ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ប៊ីចេង ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦- ទឹក ២ស្លាបព្រាបាយ

៙ គ្រឿងផ្សំ​សម្លរ ៖
៧- ស្ពៃក្រញាញ់ ១គីឡូក្រាម (ហាន់​វែងៗល្មម)
៨- អំបិល ១ស្លាបព្រាបាយ
៩- ប៊ីចេង ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ស្ករ ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- ស្លឹកខ្ទឹម ៦ដើម (ហាន់​វែងៗ​ល្មម)
១២- ទឹក ឬ ទឹកស៊ុប​មាន់ ១លីត្រកន្លះ

៙ របៀប​ធ្វើ​ប្រហិត ៖
១- លាយ​ស្ករ អំបិល ប៊ីចេង ម្រេច និង​ទឹក ជាមួយ​សាច់​ត្រី​អោយ​សព្វ រួច​តប់​រហូត​ដល់​សាច់ត្រី និង​គ្រឿងផ្សំ​រលាយ​សាច់​មួយ​នឹង​ស្វិត​ល្អ។

៙ របៀប​ធ្វើ ៖

១- ដាំ​ទឹក​អោយ​ពុះ រួច​យក​ស្លាបព្រាកាហ្វេ​ជ្រលក់​ក្នុង​ទឹក​អោយ​ក្តៅ សឹម​យក​មក​ចុច​ប្រហិត​ម្តង​មួយ​ស្លាបព្រាៗ ដាក់​ក្នុង​ទឹក​សម្ល រហូត​ដល់​អស់ (ស្ងោប្រហែលជា៣នាទី)។

២- បន្ទាប់មក​ដាក់​អំបិល ស្ករ ប៊ីចេង និង​ស្ពៃ​ចូល​រួច​កូ​អោយ​សព្វ ទុក​អោយ​ពុះ សឹម​ដាក់​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ចូល​ជាការស្រេច៕

បន្ថែម : គេ​អាច​យក​ប្រហិត​ត្រី​ឆ្លាត​ដែល​ផ្សំគ្រឿង​រួច​នោះ​យក​ទៅ​ចៀន​ជា​បន្ទះៗ រួច​ហាន់ ដាក់​សោរ​ក៏​បាន​តាម​បែប​ចិន​យួន ។

____________
ប្រភព​ពី : Cooking With Momma Heng

No comments

Post a Comment