៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ស្លឹកគ្រៃ, ខ្ទឹមស, ស្លឹកក្រូច, រមៀត, ម្ទេសក្រហម, លីងហើយ (បុកចូលគ្នាឱ្យម៉ត់) យកពីរទៅបីស្លាបព្រា២- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំលាយខ្លាញ់កន្លះគីឡូ
៣- សណ្ដែកដីលីង ២ស្លាបព្រាបាយ
៤- ស្ករ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
៦- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- ពងមាន់ ១
៩- ប្រេងចៀន កន្លះខ្ទះ
១០- ស្លាបមាន់១០
៙ របៀបធ្វើ ៖
១. យកសាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ លាយជាមួយគ្រឿងបុក ស្ករ, អំបិល, ទឹកត្រី, សណ្ដែកដីលីង, ម្សៅឆា និងពងមាន់ លាយឱ្យសព្វទុកមួយអន្លើ ។២. យកស្លាបមាន់ផ្នែក ២កំណាត់ចុងស្លាបមកកាច់ហូតយកឆ្អឹងចេញ រួចហើយញាត់សាច់ជ្រូកគ្រឿងចូល បន្ទាប់មក យកឫស្សីខ្ទាស់បិតមុខ ទើបដាក់បំពងឱ្យក្រហម ។
៣. ជាអាហារពិសាជាមួយជ្រក់បន្លែជូរអែមមាន ផ្កាខាត់ណា, ត្រសក់, ការ៉ុត, ត្រសក់, ល្ហុង និងខ្ញី ជាដើម ៕
វីដេអូ រូបមន្តមួយផ្សេងទៀត (ស្លាបមាន់ ៣.៥គីឡូក្រាម) ៖
១- ស្លាបមាន់ ៣.៥ គីឡូ២- គ្រឿងបុក មួយកូនចានចង្កឹះ
៣- ខ្ទឹមក្រហម ៤កំពឹស
៤- ខ្ទឹមស ១០កំពឹស
៥- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
៦- ម្សៅអំពិល ឬអំពិលម៉ដ្ឋ ១ស្លាបព្រាបាយ
៧- ម្សៅស៊ុបមាន់ ២ស្លាបព្រាបាយ
៨- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្ករស ២ស្លាបព្រាបាយ
១០- ម្ទេស ១៥គ្រាប់ (អាចដាក់តាមចំណូលចិត្ត ដូចជា៣គ្រាប់)
១១- ស្លឹកម្រះព្រៅបេះហើយ មួយចាន ។
១២- ស្លឹកក្រូច ១០សន្លឹក
សូមមើលវីដេអូពីរបៀបធ្វើ ៖
_____________
ប្រភព https://www.youtube.com/watch?v=zPgNyuupPNQ
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។