៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់ខ្នុរ ១ចានចិតជាចំណិត២- ខ្ទិះដូង ២០០មីលីលីត្រ
៣- ស៊ុត ១០គ្រាប់
៤- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ស្ករស ១៥០ក្រាម
៦- គ្រាប់ខ្នុរ កន្លះចាន យកសំបកចេញចិតស្តើងៗ
៧- ស្លឹកចេក កាច់បត់ដូចក្នុងរូប ឬក៏ដាក់ក្នុងកូនចានក៏បាន
៨- ខ្ទិះដូង ៣០០ មីលីលីត្រ, ម្សៅអង្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ, អំបិលបន្តិច, ស្ករស កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ លាយចូលគ្នាទុកដាក់ពីលើ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១. មុនដំបូងយកស៊ុតមកគោះដាក់ចូលក្នុងចានរួចវាយឱ្យបែក ។២. យកអំបិល, ស្ករស និងខ្ទិះដូងដាក់ចូលរួចហើយកូរវាឱ្យរលាយចូលគ្នាបានសព្វល្អ(ត្រូវចំណាយពេលយូរបន្តិចបើមិនមានម៉ាស៊ីន) ។
៣. បន្ទាប់មកយកគ្រាប់ខ្នុរ និងសាច់ខ្នុរដាក់លាយកូរចូលជាមួយគ្នាដែរ ។
៤. បន្ទាប់ពីលាយរួចរាល់ហើយយកវាដាក់ចូលក្នុងស្លឹកចេកដែលកាច់បត់រួច ឬក៏ក្នុងកូនចានក៏បាន ប៉ុន្តែកុំឱ្យពេញដាក់តែកន្លះបានហើយ ។
៥. បន្ទាប់ពីដាក់ក្នុងស្លឹកចេក ឬក៏កូនចានរួចហើយយកវាទៅដាក់ចំហុយ ៣ ទៅ ៤នាទី ។
៦. យកខ្ទិះដូងដែលលាយទុកមកដាក់ពីលើ ១ស្លាបព្រាបាយ ម្តងមួយៗរហូតទាល់តែអស់ បន្ទាប់មកទុក៥នាទីទៀតឆ្អិនជាការស្រេច ៕
________________
ប្រភព http://recipe.camlocation.com/
វីដេអូមួយផ្សេងទៀតបង្ហាញពីការធ្វើអាម៉ុកខ្នុរ ៖
______________
ប្រភព https://www.youtube.com/watch?v=HxjKBakTw20
No comments
Post a Comment