៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ២ខាំ២- ម្សៅឆា ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- មីសួត្រាំទឹកក្តៅ ១ក្តាប់
៤- ខ្ទឹមក្រហម ៣មើប
៥- ស្លឹកខ្ទឹម ៣ដើម
៦- ពងទា១
៧- ម្រេច ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៩- ស្ករ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ផ្សិតចំបើងចិញ្ច្រាំ ១ក្តាប់
១១- ប៉េងប៉ោះទុំ ៤-៥ផ្លែ
១២- ប្រេងឆា ៣ស្លាបព្រា
របៀបធ្វើ
១- លាងប៉េងប៉ោះ ឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញ លាងអោយស្អាត។
២- លាយសាច់ជ្រូកនឹងគ្រឿងទាំងអស់ ចូលអោយសព្វ ហើយយកទៅញាត់ក្នុងផ្លែប៉េងប៉ោះ។
៣- ដាក់ឆ្នាំងកំដៅភ្លើងអោយក្តៅ ចាក់ប្រេងឆាចូល រួចដាក់ប៉េងប៉ោះញាត់សាច់ចូល។
៤- ចៀនអោយក្រហម រួចសឹមចាក់ទឹកដាក់ស្ងោរ អោយពុះឆ្អិនសាច់។
៥- ថែមអំបិលស្ករ ទៅក្នុងទឹកស្ងោរ រួចភ្លក្សសាបប្រៃថែមថយតាមចំណូលចិត្ត៕
_____________ប្រភព អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។