៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ២ខាំ២- ម្សៅឆា ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- មីសួត្រាំទឹកក្តៅ ១ក្តាប់
៤- ខ្ទឹមក្រហម ៣មើប
៥- ស្លឹកខ្ទឹម ៣ដើម
៦- ពងទា១
៧- ម្រេច ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៨- អំបិល ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
៩- ស្ករ ចុងស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ផ្សិតចំបើងចិញ្ច្រាំ ១ក្តាប់
១១- ប៉េងប៉ោះទុំ ៤-៥ផ្លែ
១២- ប្រេងឆា ៣ស្លាបព្រា
របៀបធ្វើ
១- លាងប៉េងប៉ោះ ឆ្កៀលយកគ្រាប់ចេញ លាងអោយស្អាត។
២- លាយសាច់ជ្រូកនឹងគ្រឿងទាំងអស់ ចូលអោយសព្វ ហើយយកទៅញាត់ក្នុងផ្លែប៉េងប៉ោះ។
៣- ដាក់ឆ្នាំងកំដៅភ្លើងអោយក្តៅ ចាក់ប្រេងឆាចូល រួចដាក់ប៉េងប៉ោះញាត់សាច់ចូល។
៤- ចៀនអោយក្រហម រួចសឹមចាក់ទឹកដាក់ស្ងោរ អោយពុះឆ្អិនសាច់។
៥- ថែមអំបិលស្ករ ទៅក្នុងទឹកស្ងោរ រួចភ្លក្សសាបប្រៃថែមថយតាមចំណូលចិត្ត៕
_____________ប្រភព អ្នកស្រី កែវ ច័ន្ទបូរណ៍
No comments
Post a Comment