៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ជើងមាន់ ១គីឡូ២- សៀងខ្មៅ កន្លះខាំ
៣- មើមខ្ញីចិញ្រ្ចាំ ១ខាំ
៤- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ខាំ
៥- ម្ទេសផ្អែម ៥ផ្លែ
៦- ផ្កាចាន់ ឬ ប៉ូចកាក់ ១០ផ្កា
៧- ស្ករត្នោត ២ស្លាបព្រាបាយ
៨- ទឹកខ្យង ៥ស្លាបព្រាបាយ
៩- ស្រាស កន្លះពែង
១០- ប្រេងចៀន ១ដប
៙ របៀបធ្វើ ៖
១. ប្រឡាក់ជើងមាន់នឹងស្រាសកន្លះពែង ទុកចំនួនមួយម៉ោង ហើយដាក់ស្ងោរឲ្យផុយទន់ស្បែក ទើបស្រង់ចេញ អាយសម្រស់ទឹកអោយស្ងួត។
២. ដាក់ប្រេងក្នុងខ្ទះដាំឲ្យក្តៅ ហើយបំពងជើងមាន់ឲ្យក្រឡោតឡើងក្រហមល្អ ទើបស្រង់ចេញដួសទុកឲ្យត្រជាក់។ ពេលបំពង សូមគ្របគម្របកុំខានដើម្បីកុំឲ្យខ្លាញ់ផ្ទុះរលាកដៃ ឬ មុខ។ យកល្អ សូមប្រើគម្រូបឆ្នាំង ដែលថ្លាដូចកញ្ចក់ ងាយមើលឃើញជើងមាន់បំពងខាងក្នុង។
៣. ក្នុងឆ្នាំងថ្មីមួយ សូមដាក់ស្ករត្នោតកូរឲ្យក្រហមឡើងជើងអង្ក្រង រួចដាក់ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ និងមើមខ្ញីចិញ្រ្ចាំចូលកូរឲ្យឈ្ងុយ ទើបចាក់ស្រាស ១វែក ថែមទឹកខ្យង សៀងខ្មៅ ផ្កាចាន់ (ឬ ប៉ូចកាក់) ចូលថែមទៀតកូរអោយសព្វ។
៤. ចាក់ជើងមាន់បំពងចូល កូរអោយចូលជាតិ ហើយថែមទឹក ដាក់ខអោយចូលជាតិរហូតផុយទន់ស្បែកជើងមាន់។ បើមិនទាន់ផុយ សូមថែមទឹកទៀត រំងាស់ទាល់តែផុយ រួចភ្លក្សថែមថយគ្រឿងតាមចំណូលចិត្តត្រូវការ។
៥. នៅពេលដួសបរិភោគក្តៅ សូមរោយម្ទេស និង ស្លឹកខ្ទឹម។ បើសិនជាខត្រជាក់ សូមដួសដាក់ចានចំហុយជាមួយម្ទេសផ្អែម និងស្លឹកខ្ទឹមនោះនឹងមានរសជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់៕
____________ប្រភព៖(Fb.M)
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។