ក-គ្រឿងផ្សំ
១- ឆ្អឹងជំនីរខ្ចី ៤ខាំ២- មើមឈូកធំល្មម ១មើម
៣- ទឹកខ្មេះ អំបិល សៀងល្អ ១ ស្លាបព្រាសម្ល ស្ករ ម្ទេសម៉ត់ ទឹកត្រី
ខ-របៀបធ្វើ
១- ជំហានទី ១- ឆ្អឹងជំនីរខ្ចីកាត់ដុំៗល្មមមាត់ លាងឱ្យស្អាតដាក់ចូលឆ្នាំងស្ងោរស្ទើរឆ្អិន ដើម្បីបំបាត់សារធាតុមិនល្អហើយលាងម្តងទៀត ។
- ដាក់ឆ្អឹងជំនីរចូលចានគោម លាយនិងស្លឹកខ្ទឹមចិញ្ច្រាំម៉ត់ ដាក់ទឹកត្រីមួយស្លាបព្រា ម្រេចគ្រាប់ខ្លះ ស្ករមួយស្លាបព្រាលាយឱ្យសព្វសាច់ ទុកមួយអន្លើ ប្រមាណ ៣០នាទី ។
២- ជំហានទី២
- មើមឈូកលាងឱ្យស្អាត ចិតសំបក ហើយប្រើចង្កឹះ រុកឱ្យអស់ភក់ពីក្នុងមើមឈូកចេញ ហាន់បន្ទះៗ ។
- លាយទឹកខ្មេះ អំបិលនិងទឹកជាហើយដាក់មើមឈូកចូលត្រាំប្រមាណ ១៥នាទី ដើម្បីឱ្យវាសល្អ តមកស្រង់ឡើងលាងឱ្យស្អាតម្តងទៀត ។
៣- ជំហានទី៣
-ឆ្អឹងជំនីរក្រោយពេលប្រឡាក់រួចដាក់ចូលនិងមើមឈូក ហើយចាក់សៀងពីលើ ហើយលាយឱ្យសព្វទុកប្រមាណ ៣០ វិនាទី ទៀត ។
៤- ជំហានទី៤
ដាក់ឆ្អឹងជំនីរដាំលើចង្ក្រានដោយបើកភ្លើងតូចប្រមាណ ១០នាទី ថែមទឹកចូលឆ្នាំងបន្តិច បើចង់ហឹរត្រូវដាក់ម្ទេសម៉ត់ចូល ។ ពេលស្ងោរ ត្រូវបង់គ្រឿងគ្រៅឱ្យល្មមមាត់ ។
៥- ជំហានទី៥
ត្រូវស្ងោររហូតដល់ឆ្អឹងជំនីរឆ្អិនជាការស្រេចមុនពេលបរិភោគត្រូវបង់ខ្ទឹមស្លឹកពីលើនិងហូបពេលក្តៅៗទើបឆ្ងាញ់ពិសា ៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។