គ្រឿងផ្សំ៖
១– បង្គា 10 ទៅ 15 ក្បាល២– ទឹកឃ្មុំ 2 ស្លាបព្រាបាយ
៣– ប្រេងឆា 2 ស្លាបព្រា + 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៤– ទឹកក្រូចឆ្មា 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥– ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ 1 ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៦– អំបិល និងម្រេច
៧– ខ្ទឹម(ដើម) 2 ដើម កាត់ខ្លីៗប្រវែង 5 សង់ទីម៉ែត្រ
៨– ក្រូចឆ្មារ 2 ឬ បីចំណិត
របៀបធ្វើ៖
១.លាយគ្រឿងផ្សំទាំងអស់បញ្ចូលគ្នាដើម្បីធ្វើទឹកជ្រលក់ លើកលែងតែបង្គា និងខ្ទឹមដើម។២.លាងបង្គា និងចម្រោះទឹក បន្ទាប់មកប្រឡាក់បង្គាជាមួយទឹកជ្រលក់ទុកឲ្យចូលជាតិយ៉ាងតិច 30 នាទី។
៣.ចាក់ប្រេងឆាជាមួយនឹងខ្ទះ ហើយទុកប្រេងឆាឲ្យក្តៅ បន្ទាប់មកដាក់បង្គាចូលឆាប្រហែល 4 ទៅ 6 នាទី។
៤.ហាន់ខ្ទឹមបារាំង រួចបង់ចូលក្នុងខ្ទះបង្គា រួចឆាត្រលប់ឲ្យលឿនបំផុត
៥.ដួសបង្គាដាក់ក្នុងចាន រួចបរិភោគដោយរីករាយ ក្តៅៗជាមួយក្រូចឆ្មារគឺជាការស្រេច៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។