៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ប្រហិតសាច់គោ ៤០០ក្រាម២- ស្ពៃបូកគោ ២០០ក្រាម ចិតជាបន្ទះ
៣- ការ៉ុត ១មើម ចិតដុំៗ
៤- សាច់ជ្រូក ៣០០ក្រាម ហាន់ដុំៗ
៥- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៦- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៧- ស្ករស ១ស្លាបព្រាបាយ
៨- ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ស្លាបព្រាបាយ
៩- ម្សៅស៊ុបមាន់ ១-២ស្លាបព្រាបាយ
១០- ដុំស៊ុបខ្នរ ១ដុំ
១១- ស្លឹកខ្ទឹមហាន់ ២ស្លាបព្រាបាយ
១២- ប្រេងឆា ២ស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដំបូងដាក់ប្រេងឆាចូលក្នុងឆ្នាំង ទុកឲ្យក្តៅដាក់ខ្ទឹមសចូលឆាឲ្យឈ្ងុយ បន្ទាប់មកដាក់សាច់ជ្រូកចូលឆាឲ្យសាច់រាងឆ្អិនបន្តិច។២- បន្ទាប់មកទៀតដាក់អំបិល,ម្សៅស៊ុបមាន់, ទឹកស៊ីអ៊ីវ និងស្ករសឆាចូលគ្នាឲ្យសព្វទុកវា ២-៣នាទី។
៣- បន្ទាប់ពី ២-៣ នាទីក្រោយមក ចាក់ទឹកចូលរួចហើយទុកឲ្យពុះដាក់ ដុំស៊ុបខ្នរ ប្រហិតសាច់គោ និងការ៉ុតចូលទុកឲ្យពុះ។
៤- ដាក់ស្ពៃបូកគោចូល ទុកឲ្យពុះម្តងទៀតមើលទៅបន្លែឆ្អិនហើយ ជាការស្រេច ពេលញាំដាក់ស្លឹកខ្ទឹមពីលើចូលទៅអាចញាំបានហើយ៕
វីដេអូបង្ហាញពីរបៀបធ្វើ ៖
______________
ប្រភពពី : http://recipe.camlocation.com/Soup-Stew/
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។