៙ គ្រឿងផ្សំ :
១– ត្រីផ្ទួកធំ១ បំពងឲ្យស្រួយ ។២– ត្រីផ្លួកតូច ដាក់ស្ងោរ ដាក់អំបិល១ចិប ពេលឆ្អិនហើយបេះវារួចបុក ។
៣– បន្លែ កញ្ឆែត ស្ពៃបូកគោ
៤– គ្រឿងគល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ស្លឹកក្រូច រមៀត ខ្ទឹមស បុកម៉ដ្ឋ ។
៥– សណ្ដែកដី ដាក់ក៏បានអត់ក៏បាន ។
៦– ម្ទេសក្រៀម ចិញ្ច្រាំម៉ត់ ។
៧– ខ្ទឹមក្រហម ហាន់ស្ដើងៗ ឬបុកម៉ត់ ។
៨– កាពិ ។
៩– ខ្ទិះដូង ។
១០– ទឹកអំពិលទុំ ២ ទៅ ៣ ស្លាបព្រា
១១– ស្ករស អំបិល ប៊ីចេង ទឹកត្រី ស្ករត្នោត និងម្សៅស៊ុបខ្នរ ។
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ដាក់ប្រេងឆាចូលខ្ទះឲ្យក្ដៅខ្លាំងចាំដាក់ត្រី ត្រីវះវាផង ឲ្យឆ្អិនដល់ក្នុង បំពងប្រហែល១៥នាទី ទុកដោយឡែកសិន ។២- ដាក់ប្រេងឆាឲ្យក្ដៅ ដាក់ម្ទេសចិញ្ច្រាំចូល ខ្ទឹមក្រហម គ្រឿងបុក កាពិ ហើយខ្ទិះដូង ឲ្យពុះតិច ដាក់ទឹកត្រី ស្ករត្នោត ម្សៅសុ៑បខ្នរ១ស្លាបព្រា ដាក់ត្រីបុកចូល កូរឲ្យសព្វ ថែមខ្ទិះដូងកន្លះកូនចានទៀត ដាក់ទឹកអំពិលទុំ ហើយភ្លក់មើលត្រូវតាមចំណូលចិត្ត ពុះលើកចុះ ។
៣- រៀបស្ពៃ និងកញ្ឆែតលើចាន ហើយដាក់ត្រី ស្រោចទឹកគ្រឿងលើត្រី រោយសណ្ដែកដីពីលើ ដាក់ភ្លើងកម្ដៅពីក្រោមឲ្យក្ដៅពុះតិចៗ ឲ្យឆ្អិនកញ្ឆែតតិចៗ ទើបកាន់តែឆ្ងាញ់ ៕
____________
ប្រភព http://happyfamilynews.blogspot.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។