៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ម្រះធំ ១ ផ្លែ២- សាច់ជ្រូក ២ខាំ
៣- ប្រហិតត្រី ១ខាំ
៤- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
៥- ម្រេចម៉ដ្ឋ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៦- ម្សៅស៊ុប កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៧- អំបិល កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៨- ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- ម្រះកាត់ជាពីរ ឬបីកំណាត់ខ្វៀលយកស្នូលចេញ ត្រាំទឹកអំបិលកន្លះម៉ោង រួចលាងទឹកសំអាត(មិនសូវល្វីងខ្លាំង)។ សាច់ជ្រូកចិញ្រ្ចាំឲ្យល្អិត ហើយច្របល់ជាមួយម្រេច ទឹកត្រី ប្រហិតត្រី ញាត់ចូលទៅក្នុងម្រះឲ្យពេញ។
២- ដាំទឹកឲ្យពុះ ដាក់ម្រះចូល រំងាស់ដាក់ម្សៅស៊ុប ស្ករនិងអំបិល។
៣- សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំអោយល្អិត គល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ម្រេច បុកចូលគ្នាអោយល្អិត ច្របល់ចូលគ្នាជាមួយ សាច់ជ្រូកចិញ្ច្រាំ ផ្សំជាមួយទឹកត្រីមួយស្លាបព្រាបាយញាត់ចូលទៅក្នុង ពោះម្រះអោយពេញ ចាក់ចូលទៅក្នុងឆ្នាំងស្ងោរឆ្អឹងជ្រូក ថែមទឹកត្រីអោយល្មម ។
៤- ឃើញថាឆ្អិនល្អហើយ ភ្លក់រសជាតិមើល ហើយដាក់ចុះ ដួសដាក់ចាន រោយម្រេចជាការស្រេច៕
___________ប្រភពពី camlocation
No comments
Post a Comment