៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- សាច់មាន់ ៧ខាំ (កាត់ខ្លីល្មម)២- ក្រូចណាំង៉ូវ ១ផ្លែ
៣- គល់ស្លឹកគ្រៃ ១គល់ (កាត់ខ្លីៗ ដំអោយបែក)
៤- ស្លឹកក្រូច ៣សន្លឹក
៥- រំដេង បន្តិច (ដំអោយបែក)
៦- ទឹកត្រី ១ស្លាបព្រាបាយ
៧- អំបិល បន្តិច
៨- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាការហ្វេ
៩- ស្ករស ២ស្លាបព្រាការហ្វេ
១០- ខ្ទឹមស ៣កំពឹល (ដំអោយបែក)
១១- ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ
១២- ស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកជីរវ៉ាន់សុយ ហាន់ល្អិតៗ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ដាក់ខ្ទះដាំប្រេងឆាអោយក្តៅ ដាក់គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ខ្ទឹម និងស្លឹកក្រូច ឆាអោយឈ្ងុយ សឹមដាក់សាច់មាន់ចូលឆាអោយស្ងួតទឹក ដែរចេញពីមាន់។២- យកឆ្នាំងដាក់ទឹកដាំអោយពុះ ដាក់ អំបិល ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប និងស្ករ១ស្លាបព្រាការហ្វេ រួចដាក់សាច់មាន់ចូល រំងាស់អោយផុយ។
៣- ក្រូចណាំង៉ូវ ពុះជាបួន ដាក់ក្នុងចានចង្កឹះ ដាក់ទឹកណាំង៉ូវ ១ស្លាបព្រាបាយ និងស្ករ ១ស្លាបព្រាការហ្វេ ច្របល់អោយសព្វ ទុកដាក់ជាមួយសម្ល។
៤- ពេលសម្លឆ្អិនហើយ ដួសដាក់ចានសម្រាប់ទទួលទាន ដាក់ណាំង៉ូវ និងស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកជីរវ៉ាន់សុយ ភ្លក្សរសជាតិតាមចូលចិត្ត ជាការស្រេច៕
បន្ថែម ៖ បើចូលចិត្ត អាចបំពងខ្ទឹមសដាក់ កាន់តែឈ្ងុយ !
____________
អ្នកស្រី សុគន្ធារី
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។