៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ក្រចកគោ (ធ្វើអោយស្អាត) ១គីឡូក្រាម២- ទឹក ៣លីត្រ
៣- ស្ករ ២ស្លាបព្រាបាយ
៤- អំបិល បន្តិច
៥- ទឹកត្រី ២ស្លាបព្រាបាយ
៦- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាបាយ
៧- ការ៉ុត ១មើម (កាត់ជាដុំៗ)
៨- ដំឡូងបារាំង ១ដុំ
៩- ឆៃថាវ ១មើម
១០- រំដេង ១ដុំតូច (ដំអោយបែក)
១១- ស្លឹកក្រូច ៤សន្លឹក
១២- គល់ស្លឹកគ្រៃ ២គល់ (កាត់ខ្លីៗ ដំអោយបែក)
១៣- ខ្ទឹមស ៥កំពឹស (ដំអោយបែក)
១៤- ខ្ទឹមក្រហម ១ដុំធំ (ដំអោយបែក)
១៥- ប្រេងឆា ១ស្លាបព្រាបាយ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១- ក្រចកគោលាងទឹកអោយស្អាត កាត់ជាដុំធំៗល្មម។២- ដាំទឹកអោយពុះ រួចដាក់ស្ករ អំបិល ម្សៅស៊ុប ទឹកត្រី។
៣- ដាំប្រេងឆាអោយក្តៅ ដាក់ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ស្លឹកក្រូច គល់ស្លឹកគ្រៃ រំដេង ឆាអោយឈ្ងុយ ទើបយកទៅដាក់ក្នុងទឹកដែលកំពុងតែពុះ រួចដាក់សាច់ចូលរំងាស់ប្រហែល ១ម៉ោង។
៤- ដាក់បន្លែ ចូលរំងាស់ប្រហែល ១ម៉ោងទៀត ឬរហូតដល់សាច់ផុយជាការស្រេច។
៥- ពេលពិសាដួសដាក់ចាន រួចរោយស្លឹកជី និងស្លឹកខ្ទឹមពីលើ ញ៉ាំក្តៅៗ៕
____________
អ្នកស្រី សុគន្ធារី
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។