Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

សម្លប្រហើ​នំបញ្ចុក ឬ​សម្ល​ខ្មែរ (ត្រី​កន្លះ​គីឡូក្រាម)

Jul15,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ‬ ៖

១- ត្រី (ស្តោ ផ្ទក់ ឬ តាម​ចំណូលចិត្ត) កន្លះ​គីឡូក្រាម
២- ប្រហុក ១ ស្លាបព្រាបាយ
៣- ខ្ទឹមស ១០-១៥ កំពឹស
៤- ខ្ជាយ ១០-១៥ ដុំ
៥- ស្លឹកគ្រៃ ១សន្លឹក (ចងជាដុំ ញី​អោយ​ទក់)
៦- ទឹក ១លីត្រ
៧- រមៀត បន្តិច (អត់​ក៏បាន)
៨- ទឹកត្រី ៣ស្លាបព្រាបាយ
៩- អំបិល ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១០- ម្សៅស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
១១- បន្លែ​សម្រាប់​​នំបញ្ចុក​ដូចជា : ត្រសក់ ព្រលឹត សណ្ដែកកួរ បន្លែ​អន្លក់អន្លៃ​ខ្ចីៗ តាម​ចំណូលចិត្ត​

‪៙ របៀប​ធ្វើ‬ ៖

១- ដាំ​ទឹក​អោយ​ពុះ ដាក់​អំបិល និង​ត្រី​ស្ងោ​អោយ​ឆ្អិន រួច​ស្រង់​ត្រី​ចេញ និង​បិទភ្លើង។
២- បុក​ខ្ជាយ ខ្ទឹម និង​រមៀត​អោយ​ម៉ដ្ឋ រួច​បេះ​សាច់​ត្រី​បុក​ជាមួយ​គ្នា​អោយ​ម៉ត់។
៣- បើកភ្លើង ទុក​អោយ​ទឹកពុះ ជ្រំ​ប្រហុក​ដាក់ ដាក់​ស្លឹកគ្រៃ ទឹកត្រី ម្សៅស៊ុប និង​សាច់​ត្រី​ចូល​ទុក​អោយ​ពុះ​ភ្លក្ស​រសជាតិ តាម​ចំណូលចិត្ត​ជាការស្រេច៕

*** ដាក់​បន្លែ​ចូល​ចាន ដាក់​នំបញ្ចុក ស្រោច​ទឹក​សម្ល​ពីលើ ញិច​ម្ទេស​ហឹរៗ
___________
អ្នកស្រី សុគន្ធារី

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។