៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- ខ្ទឹមបារាំង ២មើម២- ម្សៅអង្ករ ២០០ក្រាម
៣- ទឹក ២៨០មីលីលីត្រ
៤- ម្សៅជំនួយមេនំប៉័ង កន្លះស្លាបព្រាបាយ (baking powder)
៥- អំបិល បន្តិច
៦- ម្រេច បន្តិច
៧- កម្ទេចនំប៉័ង ១ចាន
៨- ប្រេងឆា ១ចានដាក់បំពង
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- មុនដំបូងយកខ្ទឹមបារាំងមកចិតជាទទឹងៗរួចបកវាចេញពីស្រទាប់ឲ្យចេញជារាងរង្វង់។២- បន្ទាប់មកយកវាទៅដាក់ត្រាំក្នុងទឹកទុកប្រហែលជា ៣០នាទី។
៣- យកចានមកដាក់ម្សៅរួចចាក់ទឹក, ម្រេច, ម្សៅជំនួយមេនំប៉័ង និងអំបិលកូរវាចូលគ្នាឲ្យបានសព្វល្អ។
៤- ពេលម្សៅលាយបានសព្វហើយ យកខ្ទឹមបារាំងមកដាក់ចូលឲ្យជាប់ជាមួយម្សៅ។
៥- បន្ទាប់មកយកទៅប្រឡាក់ជាមួយកម្ទេចនំប៉័ងម្តងទៀតទើបយកទៅដាក់បំពងឲ្យឆ្អិនឡើងក្រហមប្រហែល ២នាទីជាការស្រេច៕
_____________
ប្រភពពី
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។