៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
- ត្រឡាច ១ ចៀរយកបណ្ដូលចេញ- សាច់ជ្រូក បីខាំ
- ផ្សិតត្រចៀកកណ្តុរ ហាន់ល្អិតៗ ១ស្លាបព្រា
- ស្លឹកខ្ទឹម បួនដើម
- ខ្ទឹមសចិញ្ច្រាំ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ពងមាន់ ១
- ម្សៅឆា កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- អំបិល ចុងស្លាបព្រា
- ម្សៅស៊ុបមីគៀវ ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ស្ករ កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ម្រេច កន្លះស្លាបព្រាកាហ្វេ
៙ របៀបធ្វើ ៖
១. លាយសាច់ជ្រូកជាមួយ អំបិល, ខ្ទឹមស, ស្លឹកខ្ទឹម, ពងមាន់, ម្សៅឆា, ម្រេច, ស្ករ ទាំងអស់ចូលគ្នា ។២. ញាត់ចូលក្នុងត្រឡាច ដែលកាត់កង់ ចោះបណ្ដូលចោល ។
៣. ដាំទឹកឱ្យពុះ រួចបង់ត្រឡាចញាត់ ចូល រួចរំងាស់ទាល់តែផុយសាច់ត្រឡាច ។
៤. ភ្លក់និងថែមថយ សាបប្រៃ តាមចំណូលចិត្ត ។
៥. បើចង់ឱ្យមានរសជាតិប្លែក សូមបង់បង្គាក្រៀម ចូលក្នុងទឹកស្ងោរ ពេលដាំពុះ មុននឹងដាក់ត្រឡាចចូល។ បើដាក់បង្គាស្រស់ សូមដាក់ ពេលមុនលើកស្ងោរចុះពីចង្ក្រាន ៕
____________
ប្រភព http://happyfamilynews.blogspot.com/2017/09/blog-post_85.html
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។