៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- មឹកស្រស់មួយ(៣០០ក្រាម)២- ម្រិចខ្ចី កន្លះខាំ
៣- ការ៉ុត១០ក្រាមដើម
៤- ខ្ទឹម១ដើម
៥- ខ្ញី២បន្ទះ
៦- ខ្ទឹមស៣កំពឹល
៧- សាលាដកន្លះខាំ
៨- ជីវ៉ាន់ស៊ុយ
៙ គ្រឿងផ្សំរសជាតិ ៖
១- អំបិល១ស្លាបព្រាកាហ្វេ២- ស្រា១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៣- ម្សៅស៊ុនខ្នរ១ស្លាបព្រា កាហ្វេ
៤- ទឹក ស៊ុប ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
៥- ម្សៅឆាលាយទឹកឲ្យហើយ បន្តិចបន្តួច
៦- ប្រេងល្ង ១ ស្លាបព្រាបាយ
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- លាងម្រេច អោយស្អាតទុកទាំងទង,សាលាដលាងអោយស្អាតទុកទ្រាប់បាតចាន កោសសម្បកការ៉ុត ចេញរួចហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗល្មម ។២- ខ្វេះគ្រឿងក្នុងមឹកស្រស់ចេញ និងបកស្រទាប់ក្រៅចេញរួចពុះជាពីរបន្ទះហើយ ឆូតផ្ទៃក្នុងខ្វាត់ខ្វែង និងហាន់ជាដុំៗ ។
៣- ដាក់ម្រេច ការ៉ុត និងមឹកស្រស់ ចូលឆ្នាំងទឹកដាំពុះដោយស្រុសរយៈពេល ៦នាទីទើបស្រង់ចេញទុកប្រើការ ។
៤- ដាក់ខ្លាញ់ ឬប្រេងឆាក្នុងខ្ទះរង់ចាំខ្ទះក្តៅហុយផ្សែង ទើបចាក់ខ្ទឹមសដើមខ្ទឹមនិងខ្ញី ចូលបំពង។ បន្ទាប់មកចាក់សាច់មឹក និងគ្រឿងផ្សំរសជាតិក្នុងនោះរួមទាំងម្សៅស៊ុបខ្នរ) ចូលឆាដោយញាប់ដៃបន្តិចទើបចាក់គ្រឿងផ្សំរសជាតិចូល ឆាត្រឡប់ចុះឡើងហើយ ដួសដាក់ចានតុបតែងតាមចំណង់ចំណូលចិត្តអ្នកជាការស្រេច៕
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។