៙ គ្រឿងផ្សំ ៖
១- តៅហ៊ូ ៤ដុំ២- ប្រេងឆា ៣០មីលីលីត្រ
៣- ទឹកស៊ីអ៊ីវ សណ្ដែក ៤៥មីលីលីត្រ
៤- ម្ទេសម៉ដ្ឋ តាមការចូលចិត្ត
៥- ដើមខ្ទឹម ១ដើមហាន់តូចៗ
៦- ខ្ទឹមស ១ដុំហាន់តូចៗ
៧- ប្រេងល្ង ៥ មីលីលីត្រ
៨- ល្ងលីង
៩- អំបិលបន្តិច
៙ វិធីធ្វើ ៖
១- តៅហ៊ូលាងឲ្យស្អាត, កាត់ស្ដើងៗដាក់ឲ្យស្ងួត រួចរោយអំបិលពីលើតៅហ៊ូទុកប្រហែល ៥នាទី។២- យកតៅហ៊ូផ្ដិតនឹងក្រដាសឲ្យស្ងួតល្អ បើកភ្លើងចាក់ប្រេងចូលខ្ទះទុកឲ្យក្ដៅ រង់ចាំដាក់តៅហ៊ូចូលចៀនឲ្យឆ្អិនទាំងសងខាង។
៣- ខណៈពេលចៀនតៅហ៊ូ អ្នកបន្តលាយទឹកជ្រលក់៖ ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ម្ទេសម៉ដ្ឋ, ខ្ទឹមស, ដើមខ្ទឹម, ប្រេងល្ង និងល្ងលីងទៅក្នុងចានមួយហើយកូរឲ្យសព្វចូលគ្នា។
៤- ជាចុងក្រោយយកតៅហ៊ូចៀនរួចរៀបដាក់ចាន ហើយស្រោចទឹកជ្រលក់ដែលអ្នកបានធ្វើ៕
Pan Fried Tofu
Prep Time: 10 minutesCook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Serving Size: 2-4
Ingredients
1 package (18 oz, 510g) firm tofu, drained and rinsedcouple pinch salt
2 Tbsp grape seed oil or canola oil
3 Tbsp low sodium soy sauce
1 tsp Korean chili flakes
1 green onion finely chopped
1 garlic finely minced
1/2 tsp shrimp powder, optional
1 tsp sesame oil
1 tsp roasted sesame seeds
Directions
1- Place tofu on top of two layers of paper towels over the cutting board. Cut the tofu in half and slice each half into 8 equal slices. This will make total 16 slices, about 3/8" thick each.2- Spread each slices on the paper towel and sprinkle with a little bit of salt. Let it sit for 5 minutes.
3- Heat your non-stick surface pan over medium heat, add 1 Tbsp of oil first.
4- Press each tofu slices with dry paper towel to remove some moisture and add to the hot pan. Let them sear for 5 minutes until the bottom of the tofu creates golden crust. Flip to the other side, add 1 more Tbsp oil if your pan seems dry. Continue to sear the tofu for another 5 minutes or so until they are done to your liking.
5- You can adjust the time for your preference. 5 minutes on each side will create chewy texture. If you prefer softer texture 2-3 minutes should be enough.
6- To make the sauce, mix soy sauce, chili flakes, green onion, garlic, shrimp powder (optional), sesame oil and sesame seeds in a small mixing bowl. Place tofu slices on the serving platter and drizzle the sauce over. Serve warm with some rice.
_____________
ប្រភព http://camlocation.com
No comments
Post a Comment
៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាចសរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យខ្លះត្រូវបានហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។