Blog Archive

Contact Me

Name

Email

Message

Credits

កើត​ចាស់​ឈឺ​ស្លាប់​ជា​ទៀងទាត់
🌱🌳⛈️🏡🛌💤⛈️🌧️🌳

Hover Setting

slideup

កម្មវិធីសំខាន់ៗ ↘︎↘︎↘︎

តៅហ៊ូចៀន​ស្រោចទឹក​សុីអ៊ីវល្ង (តៅហ៊ូ​៤​ដុំ)

Jul14,2024

៙ គ្រឿងផ្សំ ៖

១- តៅហ៊ូ ៤ដុំ
២- ប្រេងឆា ៣០មីលីលីត្រ
៣- ទឹកស៊ីអ៊ីវ សណ្ដែក ៤៥មីលីលីត្រ
៤- ​ម្ទេស​ម៉ដ្ឋ តាម​ការ​ចូលចិត្ត
៥- ដើម​ខ្ទឹម ១ដើម​ហាន់​តូចៗ
៦- ខ្ទឹមស ១ដុំ​ហាន់​តូចៗ
៧- ប្រេងល្ង ៥ មីលីលីត្រ
៨- ល្ង​លីង
៩- អំបិល​បន្តិច

៙ វិធី​ធ្វើ ៖

១- តៅហ៊ូ​លាង​ឲ្យ​ស្អាត, កាត់​ស្ដើងៗ​ដាក់​ឲ្យ​ស្ងួត​ រួច​រោយ​អំបិល​ពី​លើ​តៅ​ហ៊ូ​ទុក​ប្រហែល ៥នាទី។
២- យក​តៅហ៊ូ​ផ្ដិត​នឹង​ក្រដាស​​ឲ្យ​ស្ងួត​ល្អ បើកភ្លើង​ចាក់​ប្រេង​ចូល​ខ្ទះ​ទុកឲ្យ​ក្ដៅ រង់ចាំ​ដាក់​​តៅហ៊ូ​ចូល​ចៀន​​ឲ្យ​ឆ្អិន​ទាំងសងខាង។
៣- ខណៈ​ពេល​ចៀន​​តៅហ៊ូ​ អ្នក​បន្ត​លាយ​ទឹកជ្រលក់៖ ទឹកស៊ីអ៊ីវ, ម្ទេស​ម៉ដ្ឋ, ខ្ទឹមស, ដើម​ខ្ទឹម, ប្រេងល្ង និង​ល្ង​លីង​​ទៅ​ក្នុង​​ចាន​មួយ​​ហើយ​កូរ​ឲ្យ​សព្វចូលគ្នា។
៤- ជា​ចុងក្រោយ​យក​​តៅហ៊ូ​ចៀន​រួច​រៀប​ដាក់​ចាន ហើយ​ស្រោច​ទឹកជ្រលក់​ដែល​​អ្នក​បាន​ធ្វើ៕

Pan Fried Tofu

Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Serving Size: 2-4

Ingredients

1 package (18 oz, 510g) firm tofu, drained and rinsed
couple pinch salt
2 Tbsp grape seed oil or canola oil
3 Tbsp low sodium soy sauce
1 tsp Korean chili flakes
1 green onion finely chopped
1 garlic finely minced
1/2 tsp shrimp powder, optional
1 tsp sesame oil
1 tsp roasted sesame seeds

Directions

1- Place tofu on top of two layers of paper towels over the cutting board. Cut the tofu in half and slice each half into 8 equal slices. This will make total 16 slices, about 3/8" thick each.
2- Spread each slices on the paper towel and sprinkle with a little bit of salt. Let it sit for 5 minutes.
3- Heat your non-stick surface pan over medium heat, add 1 Tbsp of oil first.
4- Press each tofu slices with dry paper towel to remove some moisture and add to the hot pan. Let them sear for 5 minutes until the bottom of the tofu creates golden crust. Flip to the other side, add 1 more Tbsp oil if your pan seems dry. Continue to sear the tofu for another 5 minutes or so until they are done to your liking.
5- You can adjust the time for your preference. 5 minutes on each side will create chewy texture. If you prefer softer texture 2-3 minutes should be enough.
6- To make the sauce, mix soy sauce, chili flakes, green onion, garlic, shrimp powder (optional), sesame oil and sesame seeds in a small mixing bowl. Place tofu slices on the serving platter and drizzle the sauce over. Serve warm with some rice.
_____________
ប្រភព http://camlocation.com

No comments

Post a Comment

៙ គោលការណ៍ក្នុងការផ្តល់យោបល់ ៖
1. យោបល់ត្រូវតែសរសេរជាភាសាខ្មែរ ពាក្យបច្ចេកទេសអាច​សរសេរជាភាសាអង់គ្លេស។
2. យោបល់មិនត្រូវលើសពី 1000 តួអក្សរឡើយ។ ការបំបែកយោបល់មិនត្រូវបានអនុញ្ញាតទេ។
3. យោបល់ដែលចាត់ទុកថាជា Spam ឬមានគោលបំណងផ្សព្វផ្សាយពាណិជ្ជកម្មតែមួយមុខ នឹងត្រូវលុប។
4. ការពិភាក្សាអំពីនយោបាយមិនត្រូវបានអនុញ្ញាតនៅលើគេហទំព័រនេះទេ។
5. ការចែករំលែកតំណភ្ជាប់ដែលពាក់ព័ន្ធត្រូវបានអនុញ្ញាត។ តំណភ្ជាប់និងតម្រងពាក្យ​ខ្លះ​ត្រូវ​បាន​ហាមឃាត់។
6. យោបល់ដែលរអ៊ូរទាំអំពីប្រធានបទនៃការបង្ហោះ ឬប្រភពរបស់វានឹងត្រូវលុប។
7. ការប្រើភាសាប្រមាថក្នុងយោបល់ ឬឈ្មោះអ្នកប្រើប្រាស់នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់។
8. ការវាយប្រហារ/ការបៀតបៀនដោយផ្ទាល់ នឹងបណ្តាលឱ្យមានការហាមឃាត់ភ្លាមៗ។
9. អ្នកសម្របសម្រួលអាចកែប្រែ/លុបយោបល់ដោយមិនចាំបាច់ជូនដំណឹង។